Onderzoek naar vrijgekomen asbest bij brand Nieuwland

ingevoerd op 30-8-2008

Bij de brand aan het Nieuwland donderdagmiddag 28 augustus is asbest vrijgekomen. Het asbest is terecht gekomen op daken van naburige panden en mogelijk op de openbare weg. Om die reden is het Nieuwland tijdelijk afgezet. Op dit moment vindt in opdracht van de gemeente nader onderzoek plaats.

Zodra duidelijk is óf er sprake is van asbest, hoeveel en van welke soort, wordt de weg schoongemaakt. Omdat het eventueel zou gaan om asbest in de open lucht is er geen onmiddellijk gevaar voor de volksgezondheid. De eigenaren van het afgebrande pand en de ernaast gelegen panden moeten er zelf zorg voor dragen dat hun panden gereinigd worden.

Reacties
Reactie: (yvon)
30-8-2008, 19:27
ik vind het zo vreemd dat het na een brand vermeld word asbest gevonden, dat heeft toch helemaal niet nodig want het kan nooit maar dan ook nooit kwaad schrijft de overheid
niet schadelijk voor de gezondheid staat er na elke brand
waarom word dan gemeld dat er asbest is gevonden?

Reactie: (Pieter)
30-8-2008, 13:39
Rijk en gelukkig zijn een aantal aannemers/bouwbedrijven er wat jaartjes geleden zeker van geworden. Gezond ? Ach, iedereen verwisselt ook nu met zijn blote handen de toner cartridge van zijn printer terwijl ook hiervan bekend is dat deze troep kankerverwekkend is. Maar ja, zoals men toen met asbest omging, gaat men nu met andere materialen om. De mens leert echt niet zoveel.
Mocht je dat denken, dan is dat inderdaad een beetje dwazig.

Reactie: (Dwazig)
30-8-2008, 10:59
"Zodra duidelijk is óf er sprake is van asbest, hoeveel en van welke soort, wordt de weg schoongemaakt."
Laten we hopen dat het asbest van het goede soort is, waar iedereen rijk, gelukkig en gezond van wordt.