Jubileumconcert in Het Octaaf

ingevoerd op 2-9-2008

Op vrijdag 5 september a.s. wordt er een jubileumconcert gehouden in Het Octaaf. Aanleiding is het 40-jarig bestaan van het orgel in de kerk.

In het eerste weekend van september viert de protestantse gemeente van Hoorn-Zwaag dat 40 jaar geleden Het Octaaf, J.D. Polsstraat 1 te Hoorn, werd opgeleverd aan de gereformeerde kerk van Hoorn. In deze kerk werd toen tevens een nieuw orgel in gebruik genomen. Dit laatste wordt gevierd met een jubileumconcert op vrijdagavond waarin de ‘eigen’ organisten Peter Zwart, Jan Zuidema, Edwin Hinfelaar en Gerrit van der Velden laten horen waartoe het fraaie orgel dankzij hun spel in staat is. 
Voor de pauze heeft het concert een religieus karakter met orgelspel en samenzang. Uit oude en nieuwe bundels worden favoriete liederen gezongen. Na de pauze is het thema populair/klassiek. Voorafgaande aan het concert is er gelegenheid om koffie of thee te drinken, er is ook een pauze. Het concert is gratis. In de hal staat een orgelpijp die men kan laten klinken door er een bijdrage in te doen. Het Octaaf is open vanaf 19.30 uur.