Veel bezwaren tegen afsluiting Keern ingediend

ingevoerd op 22-9-2008

In oktober stelt het college van B en W het verkeersbesluit vast over het afsluiten van het noordelijk deel van het Keern. Tot 18 september konden belanghebbenden hun reactie (zienswijze) indienen. Van deze mogelijkheid is veel gebruik gemaakt.

Tijdens een inloopavond voor omwonenden op 4 september werden al 7 zienswijzen ingediend. Daarnaast zijn nog eens 20 schriftelijke zienswijzen ontvangen.

Een greep uit de reacties:
Bedrijven zullen door de afsluiting minder goed bereikbaar worden.
Het verkeer in de wijk, zoals op de Poortwachter en de Dorpsstraat, zal toenemen.
De noodzaak van afsluiting is afgenomen nu de Westfriese Parkweg is geopend.
Het verkeer dat via de Dr. C.J.K. van Aalstweg gaat, staat nu al regelmatig vast en die situatie zal alleen maar verergeren.
Waarom niet eerst de Dr. C.J.K. van Aalstweg opwaarderen en dan pas het Keern afsluiten?

Het college verwerkt alle binnengekomen zienswijzen en betrekt ze bij het verkeersbesluit. Nadat dit besluit is vastgesteld, vindt publicatie plaats en hebben belanghebbenden de mogelijkheid om bezwaren in te dienen.

 Afhankelijk van de uitkomst hiervan wordt het Keern op zijn vroegst in het voorjaar van 2009 afgesloten.

Reacties
Reactie: (afsluiting)
14-10-2008, 00:58
Misschien moeten de bewoners die bezwaren maken zich eens beter in de plannen verdiepen. Het is de bedoeling dat de Van Aalstweg verbreed is voordat het Keern afgesloten wordt. Dan is de Risdam prima ontsloten. En van de Westfriese Parkweg maakt nog nauwelijks iemand gebruik, het Keern is er zeker niet rustiger op geworden.
Door het afsluiten van het Keern zal ook de doorstroming op de kruising Keern/Provincialeweg verbeteren. En dan is het rijden via de Van Aalstweg ook weer gemakkelijker.

En dat iemand die nu via het Keern rijdt via de Dorpsstraat zou gaan rijden... die logica ontgaat me volledig.

Kortom: prima idee die afsluiting, dat scheelt ook weer miljoenen om de huizen aan het Keern en Avondlicht van geluidsisolatie te voorzien.

Reactie: (jan)
24-9-2008, 16:07
De uitkomst van het verwerken van de reacties gok ik :

De gemeente vindt ze niet ontvankelijk en gaat door met het verkeertechnisch onmogelijk in Hoorn. Die begrijpen er werkelijk niets van !