Derde maal Hoornse Paardenmarkt tijdens Koopzondag

ingevoerd op 27-9-2008

Op zondag 28 september wordt er in het centrum van Hoorn weer een gezellige koopzondag gehouden. Voor de derde maal wordt de Hoornse Paardenmarkt op de Veemarkt georganiseerd.
  
Gezellig winkelen en een gevarieerde markt
Vrijwel alle winkels openen vandaag hun deuren. Daarnaast is er een gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van curiosa, woon- en tuindecoratie en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen een kraam vullen. Een uitgelezen moment dus om een lekker ontspannen dagje te winkelen.

Derde Hoornse Paardenmarkt
De succesvolle paardenmarkt krijgt wederom een vervolg. Vanuit het hele land komen handelaren naar Hoorn om een pony of een paard te kopen of te verkopen. Maar er is veel meer te doen. Zo is er een kinderboerderij met een ezeltje, een pony, schapen, geiten, kippen, konijnen, ganzen, eenden en duiven. Iedereen die wil mag deze dieren komen aaien. Uiteraard gebeurt dit onder deskundige begeleiding. De grotere durfals mogen, tegen een kleine vergoeding, een ritje maken op een pony.

Ook is het mogelijk om een rondje mee te rijden met de paardentram. Voor het derde jaar op rij komt boer Groen met zijn Floris naar Hoorn om mensen van en naar de haven te vervoeren. Alle ritjes zijn, uiteraard, gratis. De tram vertrekt vanaf 12.00 uur regelmatig vanaf de Veemarkt naar de haven.

Alle activiteiten zijn van 12.00 tot 17.00 uur.  Tot ziens in Hoorn!