Veel piraten bij Hoornse haven

ingevoerd op 12-10-2008

Twee evenementen bij de Hoornse haven en de immer populaire Playmobil-expositie in het Museum van de Twintigste Eeuw zorgden dit weekend voor een gezellige drukte. Uiteraard was het mooie weer ook van invloed op de grote toeloop naar de historische haven van Hoorn.

”OP Roet” was zaterdag en zondag de verzamelnaam van een aantal bijzondere activiteiten op het Oostereiland. Professionele makers en amateurkunstenaars uit Hoorn en omstreken toonden korte voorstellingen, dansende impressies, mooie trieste installaties en verstopte tentoonstellingen in en om de Krententuin, de voormalige gevangenis. Dit bijzondere project is opgezet in een samenwerkingsverband met Kunstfactor, De Kunst en De Blauwe Schuit.
Kijk voor meer foto’s van Op Roet op het Oostereiland op www.oostereiland.nl

Zondag trok Aqua Hoorn met een markt en veel boottochtjes veel gezinnen en liefhebbers naar de haven. Op een groot ’piratenschip’ konden kinderen zich tot piraat laten omtoveren. De trips met diverse schepen waren zeer populair en goed bezet.

Andere ’piraten’ verlieten de Playmobil-tentoonstelling in het museum op de Bierkade. Al meer dan 30.000 bezoekers trok ”De Wereld van Playmobil”. De expositie is verlengd tot en met 14 december 2008.

Kijk voor meer foto’s van Op Roet op het Oostereiland op www.oostereiland.nl