Mishandeling conducteur op RTV Noord-Holland

ingevoerd op 14-10-2008

Op woensdagavond besteedt het opsporingsprogramma van RTV Noord-Holland Ter Plaatse aandacht aan twee zaken die in onderzoek zijn bij de politie in Noord-Holland Noord. De medewerking van het publiek wordt gevraagd in het oplossen van een ernstige mishandeling van treinpersoneel in Hoorn op 25 september en een ernstig zedenmisdrijf in Alkmaar op 12 september.

De eerste zaak heeft betrekking op de mishandeling van treinpersoneel. Hiervoor werd op donderdagavond 25 september omstreeks 20.00 uur een 27-jarige man uit Hoorn aangehouden. De man werd kort daarvoor door een conducteur aangesproken op zijn rookgedrag toen hij de trein uitstapte. De 27-jarige verdachte draaide zich om en drukte zijn sigaret uit in het gezicht van de conducteur. Er ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij drie andere NS-medewerkers hun collega hielpen. De verdachte wist te ontkomen. Hij rende over de voetgangersbrug in de richting van de Van Dedemstraat. Hier kon hij worden aangehouden door de gewaarschuwde politie. De verdachte is na zijn voorgeleiding in bewaring gesteld. Om meer duidelijkheid over de toedracht te krijgen zoekt de politie nog getuigen van de schermutseling die plaatsvond bij de trap aan de zijkant van het NS-station. Via die trap kunnen voetgangers over het spoor naar het P&R parkeerterrein.

De uitzending begint op woensdagavond 15 oktober om18.30 en wordt tot 23.30 uur ieder uur herhaald. De herhaling wordt hervat op donderdag vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn of Alkmaar: 0900-8844 (lokaal
tarief).
 
Heling bromfiets
Op maandagmiddag omstreeks 12.40 uur zag de politie een 17-jarige jongen uit Hoorn op een bromfiets een ’wheely’ maken op de kruising S9 met de Zwaagmergouw in zijn woonplaats. Hierbij reed hij door rood licht. Na een achtervolging, waarbij de bromfietser er met hoge snelheid vandoor wilde gaan, werd de bromfiets klemgereden in een portiek aan de Koolmees. De bromfiets bleek op 8 maart 2008 gestolen te zijn. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de bromfiets te hebben geleend. Helaas kende hij alleen een voornaam van de eigenaar.

Teveel brandgevaarlijke stoffen aangetroffen
Op maandagmiddag 13 oktober heeft de milieupolitie een controle uitgevoerd bij een bouwmarkt in Zwaag. Uit dit onderzoek bleek dat de bouwmarkt de regels van de opslag van ontvlambare en lichtontvlambare stoffen had overtreden. Het bedrijf heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Verdachten aangehouden na bedreiging
Maandagavond werden om 21:45 uur drie verdachten aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De drie verdachten van 22 jaar en 38 jaar uit Hoorn bedreigden een 25-jarige en 22-jarige man, beiden uit Hoorn met een vuurwapen. De 38-jarige man stapte uit zijn auto en sprak de 25-jarige man dreigend aan en liet daarbij zijn vuurwapen zien. Het waren bekenden van elkaar. De bedreigde mannen zagen kans om weg te rennen en de politie te bellen. De verdachten reden weg in een personenauto. Na een zoektocht konden de drie verdachten door de politie worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau Hoorn en het vuurwapen is in beslag genomen.