Zilveren legpenning voor de heer B. Steenweg

ingevoerd op 30-10-2008

Op vrijdag 31 oktober 2008 overhandigde wethouder van onderwijs R. Witteveen de zilveren legpenning van de gemeente Hoorn aan de heer Ben Steenweg, directeur van het Atlascollege. De heer Steenweg gaat na een imposante onderwijsloopbaan van ruim 30 jaar met vervroegd pensioen.
 
Loopbaan
Van 1 april 1978 tot en met 1 november 1984 is de heer Steenweg docent geweest aan de OSG West-Friesland. In de ruim 10 jaar daarna (van 1 november 1984 tot en met 1 augustus 1994) is hij conrector (adjunct-directeur) geweest aan de OSG West-Friesland.
Op het moment dat het Rijk door een strengere opheffingsnorm de kleinere scholen onder druk zette, kwam in West-Friesland het idee op gang om de scholen te laten fuseren. Deze fusie vond in 1994 plaats. Dat was het ontstaan van het Atlascollege. Op dit moment vallen onder het Atlascollege de OSG West-Friesland, SG De Triade, SG De Dijk, VMBO Titaan en SG Copernicus.

Op 1 augustus 1994 werd de heer Steenweg benoemd tot lid van de centrale directie van het Atlas College. Op 1 januari 2006 werd hij benoemd tot voorzitter en centrale directeur van het Atlas College. Vanaf het ontstaan van het Atlas College is deze scholengemeenschap uitgegroeid tot 4400 leerlingen en 550 personeelsleden.
Bijzondere verdiensten

In zijn ruim 30-jarige onderwijsloopbaan heeft de heer Steenweg een zeer positieve bijdrage geleverd aan het onderwijsklimaat in Hoorn. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwalitatieve en inhoudelijke ontwikkeling van het onderwijs. Ook heeft hij zich hard gemaakt voor de verdere professionalisering, organisatieontwikkeling, versterking en positionering van het Openbaar Voortgezet Onderwijs in Hoorn en omstreken (Edam en Medemblik).

Ontwikkeling schoolgebouwen Titaan en Copernicus
De heer Steenweg heeft door de samenvoeging van enkele noodlijdende scholen met de Titaan een bloeiende en schitterende VMBO-locatie tot stand gebracht. Als bouwpastoor is de heer Steenweg nauw betrokken geweest bij de bouw van dit complex, wat uiteindelijk bekroond is met de scholenprijs.

In 2007 heeft de heer Steenweg zijn opgedane kennis bij de ontwikkeling van de Titaan ook voor de tijdelijke nieuwbouw voor de Copernicus ingezet. Wederom als bouwpastoor heeft hij dit bijzondere bouwproject tot een fantastisch resultaat gebracht.

Reacties
Reactie: (Dirk)
1-11-2008, 21:05
Jammer, Ik Ben er niet meer...
en nu maar afwachten wat zijn opvolger doet.
Verder bedankt voor het goede noodgebouw Copernicus die het eerste noodgebouw moest vervangen, helaas is het niet anders.