Gemeente verwijdert jongerenontmoetingsplek Grote Waal

ingevoerd op 14-11-2008

De gemeente laat volgende week de jongerenontmoetingsplek (JOP) op de hoek van de Weel / Middelweg in de wijk Grote Waal verwijderen. Dit gebeurt op verzoek van omwonenden die veel overlast ervaren.

Zes jaar geleden is er mede op verzoek van het Overleg Leefbaarheid Grote Waal een JOP  gekomen op de hoek van de Weel met de Middelweg. Deze heeft geruime tijd in een behoefte voorzien. Echter in 2007 werden de samenscholingen van de jeugd rond de JOP vaak te groot. Dat leidde tot onveilige verkeerssituaties en onaanvaardbare overlast voor de omwonenden. Om te grote samenscholingen tegen te gaan zijn toen, in overleg met politie en stichting Netwerk, maatregelen genomen. Aan de omwonenden en het Overleg Leefbaarheid Grote Waal heeft de gemeente toegezegd de JOP te verwijderen bij aanhoudende overlast. 

Er zijn inmiddels geen grote samenscholingen meer bij de JOP, maar omwonenden ervaren nog steeds overlast. Zowel omwonenden als het Overleg Leefbaarheid dringen aan op verwijdering van de JOP. Gezien de eerder gedane toezegging wordt eind deze week de JOP (tijdelijk) verwijderd. De locatie zelf blijft in beeld als mogelijke plek voor een JOP.

Reacties
Reactie: (grotewaal)
26-11-2008, 20:18
jullie zijn dom dom;) nu die JOP (jongeren ontmoetingsplek is weg gehaald krijgen jullie alleen meer overlast.. want ze hebben geen plek meer om te zitten dus gaan ze maar over straat zwerfen. kneuzen

Reactie: (jan)
16-11-2008, 12:34
Damocles : rechtstaat ? dictatuur bedoel je, kinderen zijn de toekomst hea ? Nee al die opvreters van tegenwoordig denken alleen maar aan hoe ze zelf meer en nog meer kunnen krijgen, de jeugd telt niet meer mee en daardoor krijg je dit soort excessen.

Reactie: (Damocles)
15-11-2008, 17:31
Aan de reacties (lees taalgebruik) te lezen zijn deze heren/dames niet eens instaat het VMBO-diploma te behalen. Gewoon ’s avonds thuis op de bank zitten met een glas cola of anders eens lid worden van een sportvereniging, dan zijn jullie moe genoeg om geen overlast meer te veroorzaken. Direct ook maar even de APV aanpassen, ’s avonds na 9 uur nog buiten zonder geldige reden, direct een nachtje brommen op de blokmergouw en pa en/of ma een boete van 350 euries, wedden dat ze dit soort gespuis dan wel binnen houden. terug naar de rechtsstaat!!

Reactie: (GAJIJ)
15-11-2008, 13:36
ahahahah
Nu krijgen ze alleen nog maar emer overlast
KK DOM

Reactie: (0229)
15-11-2008, 13:25
halen ze die plekken weg waar willen ze dan wat ze gaan zitten hun zijn kanker dom