Onderzoek ondersteuningsbehoefte mantelzorgers

ingevoerd op 17-11-2008

De gemeente Hoorn onderzoekt samen met andere West-Friese gemeenten de behoefte van mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Deel van het onderzoek bestaat uit een enquête en een rondetafelgesprek in elke gemeente. De gemeenten gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om een passend ondersteuningsaanbod te kunnen bieden. Het onderzoek is onderdeel van het project ‘Mantelzorgers centraal in West-Friesland’ om de ondersteuning van mantelzorgers te verbeteren.

De gemeente Hoorn nodigt alle mantelzorgers in Hoorn uit om woensdag 3 december om 20.00 uur naar het stadhuis te komen voor een rondetafelgesprek. Tijdens het gesprek staat de behoefte aan ondersteuning voor mantelzorgers centraal. Wethouder Ronald Witteveen is bij dit gesprek aanwezig. Mantelzorgers kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar info@mantelzorgcentraal.nl of een briefje te sturen naar Mantelzorg Centraal in West-Friesland, Antwoordnummer 1208, 1620 VB in Hoorn. Vermeld graag naam, adresgegevens, telefoonnummer, en eventueel e-mailadres. De gegevens worden alleen voor deze uitnodiging gebruikt. De aanmelders ontvangen een bevestiging.

Enquête
Ook is een korte vragenlijst voor mantelzorgers opgesteld om een beeld te krijgen van ervaringen en ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers in West-Friesland. Kijk voor de vragenlijst op www.mantelzorgerscentraal.nl en klik op vragenlijst. De papieren vragenlijst wordt toegestuurd door dit verzoek te sturen naar Mantelzorg Centraal in West-Friesland, Antwoordnummer 1208, 1620 VB in Hoorn. De enquêtegegevens worden anoniem verwerkt.

Mantelzorg Centraal in West-Friesland
De gemeenten in West-Friesland willen samen de mantelzorgondersteuning verbeteren. Gezamenlijk met de regionale maatschappelijke organisaties (Regionaal Dienstencentrum, WonenPlus en Steunpunt Mantelzorg) zijn ze het project ‘Mantelzorgers Centraal in West-Friesland gestart. Mantelzorg is één van de onderdelen van de Wet maatschappelijke ondersteuning(Wmo).