Start inspraak hotel, bioscoop en woningen Blauwe Berg in Hoorn

ingevoerd op 18-11-2008

Van 20 november tot en met 31 december kan men zijn mening geven over het conceptontwerp van het bestemmingsplan De Blauwe Berg in Hoorn. Ook kunnen mensen zienswijzen indienen op de verzoeken om vrijstelling voor de bouw van een hotel-bioscoopcombinatie en de bouw van 226 woningen in de Blauwe Berg. Het college wil een hogere grenswaarde vaststellen voor de geluidsbelasting op de gevel van een deel van de voorgenomen woningbouw.

De stukken liggen ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Nieuwe Steen 1. Men kan op de volgende wijze zijn mening naar voren brengen:
- schriftelijk aan burgemeester en wethouders van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;
- per e-mail via het adres gemeente@hoorn.nl;
- mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar. (zie hiervoor de betreffende publicaties).
Meer informatie is te vinden op de pagina openbare bekendmaking van de gemeente Hoorn in het Westfries Weekblad van 19 november en via www.hoorn.nl 

Vrijetijdspark De Blauwe Berg
In het gebied van de Blauwe Berg zullen BAM Vastgoed en Hermans Onroerend Goed een vrijetijdspark realiseren met een bioscoop, een hotel, een dans- en partycentrum, een openbaar park, 226 woningen en de benodigde infrastructuur. Eerder zijn kunstijsbaan De Westfries, de turborotonde en de Westfriese Parkweg gerealiseerd.

Vooruitlopend op de onherroepelijkheid van het nieuwe bestemmingsplan worden vrijstellingsprocedures (ex artikel 19 van de WRO) gevoerd voor de hotel-bioscoopcombinatie en de woningbouw. Die vrijstellingsverzoeken zijn nog vóór 1 juli 2008, toen de nieuwe Wet ruimtelijke ordening in werking trad, ingediend. Als ruimtelijke onderbouwing voor de vrijstellingsprocedures geldt het conceptontwerp van het bestemmingsplan. De overige functies worden gebouwd op basis van het nieuwe bestemmingsplan.
 
Afhankelijk van de uitkomsten van de mogelijke bezwaar- en beroepprocedures kan op zijn vroegst in het vierde kwartaal van 2009 gestart worden met de bouw van de voorzieningen. Het hotel en de bioscoop zijn de eerste voorzieningen die gebouwd zullen worden. Bij voldoende voorverkoop zal zo’n twee maanden later worden gestart met de bouw van de woningen. De definitieve plannen voor het dans- en partycentrum zijn nog niet ingediend. De bioscoop en hotel zijn op zijn vroegst eind 2010 gereed. De woningen zijn op zijn vroegst in het voorjaar 2011 gereed.