Politieberichten Hoorn

ingevoerd op 18-11-2008

Heler aangehouden
Hoorn, dinsdag 18 november 2008
Op dinsdagmorgen omstreeks 08.30 uur zag de politie een 24-jarige man uit Hoorn rijden op een fiets over de Mina Krusemanstraat in Hoorn. Het beugelslot van de fiets bleek geforceerd te zijn. De man verklaarde de fiets voor 300 euro van een hem onbekende man te hebben gekocht. Tevens verklaarde hij wel in de gaten te hebben gehad dat de fiets van diefstal afkomstig was.
De fiets werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets: jongen aangehouden
Hoorn, maandag 17 november 2008
Op maandagmiddag omstreeks 16.20 uur, zag de politie een bromfietser rijden op de Zuiderkruisstraat in Hoorn. Omdat de jongen geen helm droeg, ging de politie er achteraan. De jongen gooide zijn bromscooter echter tegen de grond en ging er hard rennend vandoor. Bij de achtervolging die daarop volgde wist de politie de 17-jarige jongen uit Hoorn te pakken te krijgen. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich en ook beledigde hij de politiemensen. De jongen werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek naar de bromfiets wees uit dat die eerder op de dag was gestolen bij een middelbare school in Heerhugowaard.

Diefstal via plat dak
Hoorn, maandag 17 november 2008
Dat het zelfs niet vertrouwd is om een slaapkamerraamraam open te laten staan, ontdekten de bewoners van een pand aan de Schoutenstraat in Hoorn. Op maandag, tussen 15.00 en 24.00 uur, klom een inbreker op een plat dak van een aanbouw van de woning. Vervolgens klom hij door een bovenlicht van een slaapkamer naar binnen. Uit de woning werden onder anderen een creditcard en een laptop ontvreemd.

Verkeerscontroles
Zwaag, maandag 17 november 2008
Op maandagmorgen werd tussen 09.45 en 12.00 uur een fotografische snelheidscontrole gehouden op de Westfrisiaweg in Zwaag. Van de 1099 passanten reden er 110 sneller dan de toegestane 70 km per uur. Overtredingspercentage 10%. Hoogst gemeten snelheid: 126 km per uur.