Weer lekker roken in Hoornse cafe’s?

ingevoerd op 18-11-2008

Waar kun je inmiddels (of nog steeds) roken in de Hoornse horeca? Moet de Hoornse horeca ook massaal het rookverbod negeren of zelfs saboteren door weer asbakken op tafel en bar te zetten?

Of moeten we juist blij zijn met onze rookvrije horeca? Of wilt u kleine zaken in West-Friesland vrijstelling verlenen omdat zij geen rookvrije ruimte kunnen plaatsen?

Geef via Hoorngids.nl uw mening hieronder:

Nieuws over Roken in horeca:

’Klink wil niets doen voor kleine cafés’

(Novum) - Minister Ab Klink (CDA) wil helemaal niets doen aan de gevolgen van het rookverbod voor kleine horecaondernemers. Dit stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dinsdag na een overleg van de branchevereniging met de minister. De branchevereniging wil een compensatieregeling voor zwaar gedupeerde ondernemers.

Reacties
Reactie: (Henry)
2-9-2010, 13:02
Je wilt als roker wellicht wel weten in wel cafe/bar, hotel of restaurant er gerookt mag worden.
Kijk dan eens op http://www.smokers-united.com/index.php?ln=nl

Reactie: (Maes)
21-11-2008, 23:20
@ Edith, een mooi voorstel en ben het met je betoog geheel eens maar die rookmaatregel is zoals ik eerder schreef ingevoerd voor het volgende: "Vanaf 1 juli 2008 mag in de horeca binnen alleen nog maar in de rookruimten gerookt worden. Dit is bedoeld om het bedienende personeel te beschermen."

Dus kleine kroegies kunnen hier niets mee, meestal staat de eigenaar (m/v) en ook soms familieleden, zelf achter de bar. Er is simpelweg geen keuze.

Het enige wat zou moeten imo is ontheffing geven aan dit soort kleine horeca-gelegenheden, maar ik vrees dat de hakken in het zand zijn gezet, boetes zullen enorm oplopen, niet meer op te brengen dus.

Een gezellig gebeuren in buurtjes naar de kl*ten, but who cares! :(

Reactie: (edith)
21-11-2008, 21:08
wij leven in een vrij land word gezegt?????????? waarom kunnen cafe houders en kleinere zaken niet gewoon een rookvergunning aanvragen voor een rook cafe. als er cafe houders zijn die liever rookvrij willen zijn dan moet dat kunnen, maar aan de andere kant moet er een keuze zijn. dus op naar de vergunning mogelijkheid dat is volgens mij het beste. verdient de gemeente ook nog eens wat extra’s met vergunningen verlenen. en voor de niet rokers, eten zonder dikke sigaar naast je, ja vind ik ook goor. maar gezellig je vrienden ontmoeten met een sigaretje erbij vind ik ook lekker. en kanker kan je ook krijgen zonder ooit in een rook ruimte geweest te zijn. er zijn genoeg voorbeelden van. heb ze van heel nabij meegemaakt dus ga nou niet iets per definitie vastleggen want je kan die ziekte van nog veel meer dingen krijgen. die dikke vette auto onder je kont bv. en jan je bent zelf een zielig geval. als het jou belieft dan vind je het best valt het niet in je straatje ben je volgens mij de eerste die boos reageert. das pas sneu. ik zeg niet dat roken goed voor je is maar het moet wel mijn eigen keuze zijn of ik het wel of niet doet.

Reactie: (Thijs)
20-11-2008, 19:39
Heb je last van de rook, dan ga je lekker buiten of thuis zitten, want volgens mij is het anno 2008 nog steeds niet VERPLICHT om de kroeg in te gaan. Vraag het bovendien voor de gein eens aan een paar ,,bedienden,, -oftewel de mensen voor wie het rookverbod zogenaamd is ingevoerd- of dit overeenkomt met hun behoeften.(aangezien het merendeel van de horecamedewerkers zelf ook rookt en/of hun omzet in een ravijn hebben zien vallen sinds het verbod). Rookverbod in restaurants kan ik me nog voorstellen, heel sociaal, maar in de kroeg? Komop zeg...

Oja, @ Jankoelemeij:

Sneu volk, van die mensen die zich op forums de houding aannemen van verheven personen, extreem shockerende onthullingen geven (roken veroorzaakt kanker?) en vervolgens afsluiten met een sarcastische, voor menig roker beledigende oneliner waarmee hij alle rokers over een kam scheert..
Even iets duidelijk: De mensen maken de naieve statements, niet de sigaret.


Reactie: (Maes)
19-11-2008, 22:26
Mij gaat het hoofdzakelijk om kleine cafeetjes, die staan met de rug tegen de muur. Die kunnen niks regelen.

Deze maatregel is dua alleen hierom genomen: "Vanaf 1 juli 2008 mag in de horeca binnen alleen nog maar in de rookruimten gerookt worden. Dit is bedoeld om het bedienende personeel te beschermen." http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookverbod

Rookvrij eten vind ik zelf ook prettig, maar een borrel én een peuk gaan helaas niet meer samen in een gezellig klein kroegie.

Nogmaals, start rookvrije kroegen want dat zal best lopen gezien de vele antirokers-betuigingen, of is dat gewoon meeloop-gedrag en vinden sommige de oude situatie best wel gezellig en reageren er ook mensen die toch al niet of nooit in een cafe komen....

Reactie: (Joep)
19-11-2008, 18:09
Ik vind dat de openbare ruimtes rookvrij moeten blijven, kan eindelijk nu ook eens uit eten gaan zonder in de stank van een ander te zitten.

Reactie: (Jan Koelemeij)
19-11-2008, 08:49
Van (mee)roken kun je o.a. kanker krijgen. Dat staat niet voor niets op de pakjes.
Maar natuurlijk heeft elke (verslaafde) roker wel een opa die 94 is geworden ondanks dat hij rookte. Sneu volk, die rokers.

Reactie: (Angel)
19-11-2008, 08:37
Ik vind dat de kleine kroegen een subsidie moeten krijgen om een rookruimte te kunnen maken of om betere ventilatie te kunnen plaatsen.
Ik ben een niet roker en ik had alleen last van die kroegen die de ventilatie uitzetten om het zo warmer te laten worden en daardoor meer drinken te kunnen verkopen.
Voor de rest vind ik alles best.

Reactie: (Maes)
18-11-2008, 22:43
"Of wilt u kleine zaken in West-Friesland vrijstelling verlenen omdat zij geen rookvrije ruimte kunnen plaatsen?"

Gij zult dus niet de kleine gezellige kroegies de nek omdraaien.

Bovendien is het concurentievervalsing omdat grotere horecazaken wél ruimte en geld hebben om aparte rookruimten te creëren.

En wat te doen met de rokers op straat, de vervuiling, de herrie???

Donder toch op met dat politiek correcte gedoe en anders moeten er rookvrije kroegen komen, eens kijken waar het gezelligst is én het drukst.

Marktwerking kan ook hier een rol spelen en laat de klant de keuze.

Reactie: (Davey)
18-11-2008, 21:23
Belachelijk dat mensen het rookverbod niet kunnen naleven. Gezondheid boven alles. Denk ook eens aan de mensen met COPD en andere mensen die er last van ondervinden.

Reactie: (Rick)
18-11-2008, 19:38
Heerlijk die rookvrije horeca !!!