Asbest gedumpt in Schout in Hoorn

ingevoerd op 19-11-2008

Een erkend asbestsaneringsbedrijf is dinsdagavond 18 november aan de Schout in Hoorn begonnen met het opruimen van een asbestbesmetting.

Dinsdagmiddag werd bij de politie gemeld dat er afval in containers van Holland Collect werd gedumpt. Bij onderzoek bleek dat het gaat om asbest dat uit een garage van een woning aan de Schout was gesloopt. Het gaat om amosiet (bruine asbest).

De politie heeft direct zowel de garage als de straat met de containers ter hoogte van Schout 61 tot 75 afgezet. Een daarin gespecialiseerd asbestbedrijf heeft de asbest op dinsdag nog voor middernacht opgeruimd. Er is geen direct gevaar voor de gezondheid van omwonenden. De dader, een niet voor asbestverwijdering gecertificeerde aannemer, is aangehouden en heeft bekend.Er is proces verbaal opgemaakt

Reacties
Reactie: (redactie)
19-11-2008, 16:14
Aanvullende informatie van Politie:

Aanhouding na asbestdump

Hoorn, dinsdag 18 november 2008

Op dinsdagmiddag werden een 35-jarige man en een 39-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Hoorn, aangehouden wegens het dumpen van asbest in vuilcontainers op de Schout in Hoorn. Als gevolg van de dump moest tijdens de opruimingswerkzaamheden een deel van de Schout worden afgezet.

De dump werd op dinsdagmiddag ontdekt. Onderzoek wees uit dat het om het uiterst gevaarlijke bruine asbest (amosiet) ging. De partij asbest was afkomstig uit een schuurtje bij een van de woningen aan de Schout.

Tegen de mannelijke verdachte, een aannemer, wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het verwijderen van asbest, terwijl zijn bedrijf daar niet voor gecertificeerd is. Ook de opdrachtgeefster wordt als verdachte gehoord.