Gewapende overval kledingzaak in Hoorn

ingevoerd op 20-11-2008

Donderdagochtend vond er rond 10.00 uur een gewapende overval plaats op kledingzaak American Base aan de Gouw in Hoorn. Net na opening zag een winkelmedewerker twee gemaskerde mannen de winkel binnenkomen. Onder bedreiging van een wapen moest de medewerker de kassa open maken. Het geld wat hierin zat werd weggenomen. Direct hierop zijn de daders de winkel uitgevlucht in de richting van de Gedempte Turfhaven. Vermoedelijk zijn ze op het Doelenplein op een scooter gestapt.

Van de daders is bekend dat beiden een zwarte jas met een capuchon droegen.Dader 1 is circa 1.75 lang. Dader 2 is circa 1.85 à 1.90 lang.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Gouw iets verdachts gezien voorafgaand aan de overval of rond bovengenoemd tijdstip? Of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met Politie Noord-Holland Noord, Recherche Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster gewond bij ongeval Gedempte Turfhaven
Hoorn, donderdag 20 november
Een fietsster raakte donderdagmiddag rond 12.50 uur gewond bij een aanrijding op de Gedempte Turfhaven. De vrouw wilde tussen twee geparkeerde auto’s door met haar fiets de weg oversteken. Zij schoot de weg op vlak voor de auto van een 83-jarige automobilist uit. Deze kon de fietsster niet meer ontwijken. De vrouw kwam onder de auto terecht. Zij werd door omstanders uit haar benarde positie bevrijd. De vrouw werd met bekken- en heupletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Vernieling in parkeergarage
Hoorn, woensdag 19 november
Een 16-jarige en een 13-jarige jongen zijn woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden op het Jeudje in Hoorn. Drie getuigen hadden gezien dat de jongens in een parkeergarage aan het Jeudje plafondplaten aan het vernielen waren. De jongens werden door de getuigen aangehouden en overgedragen aan de politie toen deze ter plaatse kwam. De jongens werden overgebracht naar het bureau in Hoorn.