Museum in Hoorn zoekt herinneringen aan huwelijk

Expositie “Verliefd, verloofd, getrouwd” van 16-1-09 t/m 5-5-09

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont vanaf 16 januari 2009 een tentoonstelling over het huwelijk in de afgelopen eeuw. Voor de expositie “Verliefd, verloofd, getrouwd” wordt onder meer geput uit het enorme foto-archief van Hadriaan Bedijs die tussen 1947 en 1985 duizenden huwelijken in Noord-Holland heeft vastgelegd. Maar het museum wil ook persoonlijke anecdotes en bijzondere objecten van particulieren tonen.

Heeft u speciale herinneringen aan uw trouwdag? Bent u op een aparte wijze in het huwelijksbootje gestapt? Bezit u de bromfiets nog waarmee u en uw partner naar het stadhuis reden? Of heeft u zo’n bijzondere trouwjurk of mooi trouwpak dat dit niet mag ontbreken op de expositie? Het Museum van de Twintigste Eeuw hoort graag van u. U kunt uw suggesties voor “Verliefd, verloofd, getrouwd”, liefst voorzien van foto, mailen naar info@museumhoorn.nl . Ook kunt u een briefje sturen naar Bierkade 4, 1621 BE  Hoorn.

Het museum zal een selectie maken en deze in de tentoonstelling verwerken. Ook opvallende foto’s of filmmateriaal zijn welkom. U kunt uw speciale herinneringen ook verwoorden en misschien komt uw huwelijk aan bod op “Verliefd, verloofd, getrouwd”…
Voor meer informatie kijkt u op www.museumhoorn.nl

Reacties
Reactie: (W F L Stek )
6-1-2019, 06:14
Huwelijk 29 augustus 1991