Hoorn weer landelijk nieuws

ingevoerd op 1-12-2008

De gemeente Hoorn slaagt er steeds weer in om met bijzondere zaken de landelijke media te halen. Of we daar zo blij mee moeten zijn, valt te betwijfelen. Want vaak hebben dergelijke Hoornse berichten een negatieve of twijfelachtige toon: Het afgelopen weekend berichtte verschillende landelijke media over de arme oudpapierophalers in Hoorn die de dupe waren van de financiële crisis. En onze wethouder Van Weel geeft rondhangende autojeugd onderdak en haalt daarmee de Telegraaf.

Lees hier het artikel uit de Telegraaf:

Wethouder laat jongeren gepimpte auto’s showen

Hangplek voor autojeugd

HOORN - Jongeren in Hoorn die hun ’gepimpte’ auto willen showen, kunnen binnenkort hun lol op. In de stad komt de eerste hangplek speciaal voor de autojeugd.
De Hoornse Wethouder Cilia van Weel vreest geen overlast. ”We hebben goede afspraken met de groep”, zegt ze tegen het Noord Hollands Dagblad.
De jongeren houden zich volgens de krant bezig met het pimpen van auto’s. De wagens worden aan elkaar geshowd en er worden nieuwtjes uitgewisseld, meldt de krant.
Het is in Hoorn en omstreken de eerste jongerenontmoetingsplek (jop) speciaal voor jongeren met auto’s. De groep in kwestie moet volgens de wethouder worden verplaatst wegens enorme overlast - door andere groepen - op de oude hangplek.
Van Weel wilde voorkomen dat de groep de dupe zouden worden van de overlast.
”Vanwege de enorme vernielingen daar wilden we alle groepen van de oude locatie af hebben. Deze groep, die goedwillend is, moest ook weg. Ik vond dat goedwillendheid ook weleens beloond mocht worden.”
Op een parkeerterrein komt nu een metalen constructie waar de jongeren beschut staan.
De wethouder waarschuwt dat het ’niets met illegaal racen te maken heeft’.

Lees hier één van de vele berichten die landelijke media plaatsen over de zwervers die in Zwaag oudpapier ophalen:

Kredietcrisis treft ook zwervers

Hilversum (ANP) 30 november 2008 - De kredietcrisis treft niet alleen spaarders en ondernemers, ook zwervers ondervinden de nadelen. In het Noord-Hollandse Zwaag kan Stichting ’t Zwervertje daklozen geen eten en drinken meer bieden door de sterke daling van de papierprijs, zo vertelde woordvoerder Peter de Boer van de stichting.

Verkoop oud papier
”Het verkopen van oud papier was onze bron van inkomsten’’, legt De Boer uit. Sinds anderhalve maand zijn deze inkomsten volgens hem gigantisch teruggelopen. ”In plaats van 9 cent per kilo krijgen we nog maar 1 cent per kilo. We kunnen zwervers overdag nog net onderdak bieden, maar een goede maaltijd of een aantal warme bakjes koffie is er niet meer bij.”

Reacties
Reactie: (jan)
3-12-2008, 12:10
Ja maes, het klopt het was een gevalletje monopolisten van Holland Collect die schijnen te bepalen wie wat waar ophaald, belangenverstrenegelnd toegestaan door de gemeente.

Reactie: (p,verheul)
2-12-2008, 13:21
Beste Randy, ga terug naar school en leer schrijven.

Reactie: (Maes)
2-12-2008, 11:58
Ze hebben zelfs een eigen site:
http://zwervertje.hoornweb.nl/

Ik kan mij trouwens niet voorstellen dat er voor dak- en thuislozen niets te regelen valt. Was het overigens niet een concurrentie gevalletje?

Uit het archief: Stichting ’t Zwervertje krijgt geen vergunning voor oud papier
ingevoerd op 29-1-2008

Oja, vanmorgen nog op de radio:
http://www.goedemorgennederland.kro.nl/uitzending-fragment.aspx?id=178940

Met de PR zit ’t wel goed. :)

Reactie: (debbie)
2-12-2008, 10:13
Ik vind het belachelijk dat de ene mens niets meer te eten krijgt en een ander in deze pagina onderdak voor hun gepimpte auto.. Walgelijk beleid weer...

Reactie: (randy)
1-12-2008, 16:58
wat is nou het hele probleem

dat van de stichting is tog alleen maar goed dat het gemeld word zo horen andere ook wat voor probleemen er meer zijn dan alleen hun geld.

en een jongeren ontmoetings plek voor auto’s, wat heb je liever dat je bij jou in de burd staan of op een parkeer plaats waar ze wijnig overlast brenge. heel fucking nederland moet daar een voor beeld aan nemen want als jongeren allenmaal weg moeten waar heen dan? dan gaan ze binne zitten dan krijg je weer die jongeren van tegen woordig zitten alleen maar binne achter de pc laat ze is naar buiten gaan