Deen met tijdelijke supermarkt in Bangert en Oosterpolder

ingevoerd op 4-12-2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag 4 december een overeenkomst gesloten met Deen Winkels BV voor een tijdelijke supermarkt in de wijk Bangert en Oosterpolder. Begin februari wordt de tijdelijke supermarkt geopend, die er maximaal vijf jaar mag staan. Binnen die tijd wil Deen een permanente supermarkt bouwen. 

Op donderdag 4 december hebben de gemeente Hoorn en Deen Winkels BV hun handtekening gezet onder een huurovereenkomst voor de grond onder een tijdelijke supermarkt met een parkeerterrein erbij. De supermarkt komt tegenover het schoolgebouw aan de Lage Hoek dat in september is geopend. De bouwvergunning is al verleend en de aannemer van Deen is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Rond de jaarwisseling moet het gebouw er staan, zodat de winkel begin februari haar deuren kan openen. De tijdelijke supermarkt wordt een volwaardige winkel met een compleet assortiment.

Permanente supermarkt
Tussen beide partijen is een principeakkoord bereikt over de realisering van een gebouw met een permanente supermarkt in het centrumgebied. Afhankelijk van de voortgang van de woningbouw in Bangert en Oosterpolder, wil Deen dit gebouw binnen drie tot vijf jaar neerzetten. Naast de supermarkt zullen in het gebouw nog enkele winkel- en bedrijfsruimtes worden gerealiseerd met ongeveer 50 appartementen erboven. Voor de klanten van de supermarkt komt een parkeergarage met een inwendige verbinding naar de supermarkt. Het principeakkoord wordt de komende maanden verder uitgewerkt tot een definitieve overeenkomst.

Voortgang Bangert en Oosterpolder
De tijdelijke supermarkt komt in het gebied ten zuiden van de Dorpsstraat. De woningbouw ten noorden van de Dorpsstraat is voor een groot deel klaar. Begin 2009 wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond voor de eerste woningen in fase 4, tussen de Dorpsstraat in Zwaag en de Bangert in Blokker. In dit gebied komt ten oosten van de Strip het centrumgebied van Bangert en Oosterpolder. Naast de permanente supermarkt komen er scholen en  maatschappelijke- en zorgvoorzieningen. Wanneer begonnen wordt met de bouw hiervan, is afhankelijk van de voortgang van de woningbouw in het gebied.