Voedselbank West-Friesland start Kerstactie

ingevoerd op 7-12-2008

De voedselbank West-Friesland start een kerstactie ten behoeve van haar klanten die elke week een voedselpakket komen ophalen. Het aantal aanmelding bij de voedselbank is explosief gestegen in de laatste 3 maanden. De oorzaak wordt gezocht in de positieve (landelijke) publiciteit die de voedselbanken op dit moment ten deel valt. De drempel om naar de voedselbank te gaan is hiermee lager geworden. In West-Friesland ontvangen op dit moment 110 huishoudens elke week een voedselpakket.

Om de klanten van de voedselbank in West-Friesland een volwaardig voedselpakket met de kerstdagen te kunnen geven is het noodzakelijk dat er speciale acties worden georganiseerd.
Ook de voedselbanken hebben last van de economische recessie. De aanvoer van goederen stagneert omdat de fabrikanten en groot winkelbedrijven economischer met hun goederen omgaan. Hierdoor worden er minder goederen gedoneerd aan de voedselbank. Voor de voedselbank is het elke week een opgave een volwaardig pakket samen te stellen voor haar klanten.

Om de huishoudens een maaltijd met de kerstdagen te kunnen geven worden er diverse acties ondernomen.

Zaterdag 13 december zullen er bij 3 supermarkten, te weten: de Dekamarkt in de Korenbloem, de Dekamarkt in de Grote Beer en bij Deen in Blokker, een grote winkelinzamelingsactie worden gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Aan de klanten zal worden gevraagd een extra artikel te willen kopen ten behoeve van de voedselbank die deze dan in de voedselpakketten voor de kerstdagen kan opnemen. Door de diverse vrijwilligers zullen de goederen ter plekke dankbaar in ontvangst worden genomen.

Grote bedrijven in West-Friesland zullen worden gevraagd om de overtollige kerstpakketten te schenken aan de voedselbank. Gelukkig zijn er ook veel particulieren die hun tweede kerstpakket doneren en deze spontaan brengen naar de Verlengde Lageweg 9 te Hoorn waar de voedselbank is gehuisvest. Dan zijn er nog diverse serviceclubs en kerken die zich inzetten voor hun medemens en in de decembermaand zelf diverse acties organiseren ten gunste van de voedselbank. Ook is gedacht aan de kinderen van de klanten, die met een de kerstdagen een cadeautje tegemoet kunnen zien.

De voedselbank West-Friesland probeert zoveel mogelijk een waardig voedselpakket met de kerst te schenken aan de klanten die door allerlei omstandigheden financieel in zwaar weer zitten. Hopelijk denken de inwoners van West-Friesland aan hen en schenken met gulle hand.

Donaties en giften
Donaties en giften blijven welkom op bankrekeningnummer 1227.33.487 t.n.v. Voedselbank West-Friesland.

Aanmelding
De Voedselbank West-Friesland is van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur t/m 12:00 uur voor klanten. Klanten kunnen tijdens openingstijden langs komen op het vestigingsadres Verlengde Lageweg 9 te Hoorn of bellen naar (0229) 50 48 21.
Voor een aanmeldingsgesprek moet een aparte afspraak gemaakt worden.

Informatie kan ook verkregen worden via de website www.voedselbankwf.nl of via het e-mailadres: info@voedselbankwf.nl.