Gemeenteraad Hoorn wijzigt verkeersplan binnenstad

ingevoerd op 17-12-2008

Op dinsdag 16 december heeft de Hoornse gemeenteraad ingestemd met het verkeersplan binnenstad.  Wel werd met twee amendementen en twee moties een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht.  De tweede vergunning voor bewoners blijft, evenals de parkeerplaatsen in het havengebied die zouden verdwijnen. Daarnaast verlaagde de raad de beoogde tariefverhoging van vergunningen in 2010 van 100 euro naar 50 euro.
 
Luisteravond
Met de boodschap ‘de bewoners gaan voor’ stemde de gemeenteraad unaniem in met een amendement dat door de fracties van GroenLinks, VOC Hoorn, CDA en PvdA werd ingebracht. Hiermee wijzigde de raad een aantal pijnpunten dat op 19 november j.l. tijdens de luisteravond voor bewoners en belanghebbenden werd gepresenteerd aan de raadsleden.

Amendementen
Door het aannemen van het amendement wijzigde de gemeenteraad het voornemen om één vergunning per huishouden uit te geven. Ook stelde de raad het plan bij om een aantal straten aan het havenfront parkeervrij te maken. Daarnaast dienden de fracties van PvdA en CDA een amendement in om de voorgestelde tariefsverhoging in 2010 te verlagen van 100 euro naar 50 euro, aangevuld met de ontkoppeling van tarieven van de binnenstad en de wijken die daar omheen liggen. Dit amendement werd met een grote meerderheid aangenomen

Moties
Naast de twee amendementen diende de raad ook twee moties in. Met de eerste motie vraagt de gemeenteraad het college unaniem om in het eerste kwartaal van 2009 een procesbeschrijving te presenteren om te komen tot een nieuw en integraal Gemeentelijk Verkeer- en Vervoer Plan. Met het aannemen van de tweede motie verzoekt de raad het college om een onderzoek naar het toestaan van parkeren op betaald parkeerplaatsen door vergunninghouders in hun vergunningsgebied.

Zie ook het verslag op deze link: