Gemeenten aan IJsselmeer mogen buitendijks bouwen

ingevoerd op 19-12-2008

Alle gemeenten aan het IJsselmeer en Markermeer, dus ook Hoorn, mogen buitendijks uitbreiden. Maximaal is dat vijf hectare per gemeente. Dit blijkt uit het nieuwe Nationaal Waterplan, meldt het NHD.

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat geeft elke gemeente aan het water ruimte voor ’nieuwe kleinschalige ontwikkelingen’. Dat kan van alles zijn, aldus een woordvoerster van het ministerie: woningbouw, recreatie en natuur.

Voor Hoorn biedt dit misschien weer kansen voor de waterwoningen die de gemeente aanvankelijk wilde bouwen bij de nieuwe haven. De provincie hield deze plannen echter tegen.

Gemeenten krijgen niet de vrije hand. Buitendijkse bebouwing moet aansluiten bij bestaande bebouwing en infrastructuur. De versoepeling wekt verbazing bij gemeentes. Milieuorganisaties maken zich ernstig zorgen.

Reacties
Reactie: (Dwazig)
20-12-2008, 01:56
Oef, dit zal de gemeente Hoorn, kosten wat het zal gaan kosten, vast niet aan zich voorbij laten gaan, al was het maar om ’ons kneuterige stadje’ weer eens enorm op de kaart te kunnen zetten.