PvdA, CDA en GroenLinks: ”Besluit VOCH niet sterk”

ingevoerd op 23-12-2008

De fracties van PvdA, CDA en GroenLinks Hoorn betreuren het breken van de VOCH met de coalitie. Ze laten dit in een gemeenschappelijke verklaring weten: ”De VOCH breekt nu eenzijdig met de coalitie en ontloopt op deze wijze bewust haar verantwoordelijkheid voor het bestuur van de stad. PvdA, CDA en GroenLinks herkennen zich niet in de beelden die de VOCH oproept over de samenwerking binnen de coalitie.”

In de verklaring van de drie overgebleven fracties staat verder:

”Het is betreurenswaardig dat de VOCH niet de moeite heeft genomen om te proberen met de andere coalitiepartijen op één lijn te komen en tot een eenzijdige breuk heeft besloten.

Wij zijn verbaasd dat VOCH dit besluit neemt, nadat zij er als coalitiepartij aan meewerkten om het alcohol plan jeugd aan te nemen. Om achteraf tot deze breuk te besluiten, is op zijn zachts gezegd niet sterk.

PvdA, CDA en GroenLinks zullen zich zo snel mogelijk beraden over de ontstane situatie en het vervolg. In de tussentijd moet de stad uiteraard gewoon bestuurd worden en we gaan er dan ook van uit dat de wethouders, met uitzondering van de heer Van der Maat, hun werk zullen blijven doen tot er duidelijkheid is over het vervolg.”


Reacties
Reactie: (h.van wees)
23-12-2008, 22:16
Het wachten is nu op het aftreden van wethouder Van Weel-Niesten die blunder (’grondroof’ in de Grote Waal) op blunder (bomenkap op Weeshuistuinkade) op blunder (door rechter verboden afsluiting Roode Steen) stapelt en niet zonder reden als ’dom blondje’ door het politieke leven gaat.

Reactie: (johan)
23-12-2008, 20:34
Ik denk dat VOCH erg bang was voor een desastreuze verkiezingsuitslag in 2010. Een weinig moedige wijze om je imago op te poetsen, en het zou mij verbazen als de kiezer er in trapt.