44 topsalarissen in Westfries Gasthuis

ingevoerd op 2-1-2009

Er wordt goed verdiend in het Westfries Gasthuis. Maar liefst 44 medewerkers van het Hoornse ziekenhuis verdienden in 2007 meer dan 169.000 euro. Dit meldt het Dagblad voor Westfriesland in de krant van zaterdag.

Lees hier een deel van het artikel:

Topsalarissen in zorg rond twee ton

Zo’n vijftig mensen verdienden in 2007 meer dan een ministerssalaris met een baan in West-Friesland in de (semi)publieke sector. Dat blijkt uit de lijst van topinkomens die door het ministerie van Binnenlandse Zaken is gepubliceerd. Topinkomens worden in deze regio vooral verdiend bij het Westfriesgasthuis.
 
Maar ook bij woningstichting Intermaris/Hoeksteen, zorginstelling Omring, Leekerweide, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het Clusius College hebben mensen in 2007 een topinkomen (boven de norm van 169.000 euro) verdiend.
 
Instellingen moeten het in hun jaarverslagen melden als personeel in loondienst meer verdient dan de norm. Het kabinet verwacht dat van deze publiciteit een matigende werking uitgaat op de hoogte van de lonen in de (semi)publieke sector. De totale lijst voor heel Nederland behelst bijna 2200 functionarissen. Namen worden op de lijst niet genoemd.
 
Bij het Westfriesgasthuis werkten in 2007 44 mensen die meer dan een minister verdienden. De salarissen van de medisch specialisten boven de ministernorm schommelen rond de twee ton per jaar. Het ziekenhuis in Hoorn heeft in vergelijking met andere ziekenhuizen een lange lijst van topinkomens. Een verklaring hiervoor is dat de meeste medisch specialisten in Hoorn in loondienst zijn. Andere ziekenhuizen werken vooral met vrijgevestigde specialisten.
 
Een uitgebreider verhaal staat in het Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant van zaterdag.

Reacties
Reactie: (kees boots)
10-9-2009, 21:58
Wat de reden is dat dit nu pas "ondekt" word weet ik niet maar jaren terug heb ik dit al op verschijdene forums bekent gemaakt.
Zelfs een kind kon dit uitrekennen uurloon maal 36 maal 48 en je komt uit op zon tweeeneenhalve ton.

Reactie: (RudiPensionado)
3-1-2009, 17:34
Dus de mensen van de werkvloer weten nu waar de centen heen gegaan zijn en waarom ze er weinig tot niets bijgekregen hebben.

Reactie: (kees)
3-1-2009, 13:06
En maar afvragen waarom de zorg zo duur wordt, een groot graaicircus.