Jonge asielzoeker vermist

ingevoerd op 7-4-2004

Vanaf donderdag 1 april 2004 wordt een 14-jarige asielzoeker vermist vanuit een woongemeenschap in Zwaag.

Het gaat hier om de uit China afkomstige Jian Min HU, geboren 22 november 1989 in China. Omstreeks 16.00 uur heeft de vermiste jongen een lift gekregen vanaf een snackbar aan de Korenbloem. Hij is uit de auto gelaten op de hoek Keern – Weel. De jongen gaf aan naar het NS-station te willen gaan. Hij werd tussen 16.00 en 17.00 uur uit de auto gelaten. Sindsdien is geen teken meer van de jongen vernomen.



De asielzoeker is sinds 10 maart van dit jaar in Nederland. Hij is alleen aangekomen op Schiphol en bleek geen reisdocumenten bij zich te hebben. Hem werd de toegang geweigerd waarna hij asiel aanvroeg. De aanvraag is afgewezen waarna een Voorlopige Voorziening is aangespannen. Dit mocht hij afwachten waarna hij onder de hoede van het NIDOS (een organisatie die de voogdij krijgt over minderjarige asielzoekers) is geplaatst.

Hij was pas drie dagen in Zwaag. In eerste instantie werd gedacht dat hij was verdwaald maar een zoektocht in Hoorn en omgeving leverde geen resultaat op. Heeft u informatie, neem dan contact op met de Vreemdelingen Politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.