Afscheidsreceptie gedeputeerde Hooijmaijers kost slechts € 10.000

ingevoerd op 21-7-2009

De provincie Noord-Holland ziet geen reden de afscheidsreceptie van ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers af te gelasten. Dat PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit protest tegen ‘het dure’ afscheid niet aanwezig zal zijn doet volgens de provincie aan de verdiensten van Hooijmaijers niets af. Ook SP-ers Putters en Bos hebben inmiddels bedankt voor het feestje dat ”op verzoek van zijn uitgebreide netwerk” door de provincie wordt georganiseerd. Inwoners van Hoorn/West-Friesland zijn uiteraard benieuwd wat hun ’eigen’ PvdA-statenlid Wagemaker doet.

IJslandaffaire
Hooijmaijers (VVD) trad dit voorjaar af omdat hij zich als gedeputeerde van financiën politiek verantwoordelijk achtte voor het miljoenenverlies dat de provincie leed door het faillissement van de IJslandse Landsbanki. De affaire koste nog twee gedeputeerden de kop. In totaal had Noord-Holland 78 miljoen uitstaan bij de IJslandse bank.

‘Duur’
In augustus houdt de provincie in het net geopende Hermitage Museum in Amsterdam een afscheidsreceptie voor Hooijmaijers. Statenlid Massom liet dit weekend weten de bijeenkomst te zullen boycotten. Hij protesteert hiermee tegen ‘het dure’ afscheid van een gedeputeerde die verantwoordelijk is voor het miljoenenverlies. ‘Hij ontkent nog steeds fouten te hebben gemaakt’.

Verdiensten
Woordvoerder Frans Nederstigt van de provincie betreurt de boycot, maar ziet geen reden de receptie af te gelasten. ‘Hooijmaijers heeft zelf zijn politieke verantwoording genomen voor de affaire. Los daarvan heeft hij op andere dossiers veel betekend voor de provincie. Het is ook op verzoek van zijn uitgebreide netwerk dat we hem de receptie aanbieden’.

Tienduizend euro
Er worden rond de 400 mensen verwacht. De kosten worden begroot op rond de 10.000 euro, aldus Nederstigt. ‘Het lijkt heel wat, alsof de provincie flink uitpakt met een zaal in de Hermitage. Maar als sponsor van dit museum heeft Noord-Holland gratis de beschikking over het auditorium. Als we het in eigen huis organiseren zijn we veel duurder uit’.

Relaties
Massom zei niet te hebben uitgezocht hoe duur de receptie precies zou worden. Wel verwacht hij dat veel Statenleden zijn voorbeeld zullen volgen en de receptie niet te zullen bezoeken. Volgens Neerstigt zijn er tot nu toe geen aandere afzeggingen om deze reden binnengekomen. En zelfs als de Statenleden wegblijven dan willen we nog de overige relaties van Hooijmaijers de kans bieden hem ter afscheid de hand te drukken’.

Bron: BinnenlandsBestuur

Reacties
Reactie: (Wally Ooms)
26-7-2011, 21:40
@Coen En hoe ver gaat dat dan wel, beste Coen? Je komt in uiterst schimmige taal slechts met oud nieuws over Jaap Schaper en Fred Veerman. Maar wat wil je nou eigenlijk zeggen? Er is een bouwfraude geweest en er waren verschillende betrokkenen in de regio. En Jaap Schaper heeft samen met een kennis een huisje ergens in Suriname. So what? Als je echt wat te melden hebt, meld je dan vooral nog even. En laat die roddeltoon dan achterwege. Buitengewoon benieuwd.

Reactie: (gerard)
26-7-2011, 20:49
Goedkoop? 25 euro per bezoeker? Terwijl de zaal gratis is? Zo duur zijn een paar glazen frisdrank en paar zakken chips niet.

Reactie: (Coen)
26-7-2011, 18:55
Michel verwonder je slechts. De Hoornse bouwfraude gaat verder dan je denkt. Een oud wethouder van Hoorn heeft een leuk optrekje overgehouden in een voormalige Nederlandse kolonie. Een linkse volksvertegenwoordig van de provincie Noord-Holland en inwoner van Hoorn tevens en oud gemeente raadslid is gratis met zijn vriend F.V. van een groot aannemingsbedrijf mee geweest op vakantie. Het is 1 grote doofpot de bouwfraude van Hoorn. Een paar ambtenaren is geofferd maar de grote jongens zijn buiten schot gebleven.

Reactie: (Maas)
26-7-2009, 20:30
rtvnh schrdijft:"HAARLEM De SP-Statenfractie in NoordHolland wil dat afscheidsborrels van vertrekkende bestuurders voortaan maximaal 1000 euro kosten. Dit voorstel dient de fractie maandag de de socialisten.

Na het Landsbanki-debacle keerden drie gedeputeerden niet terug in het college. Een van hen, Ton Hooijmaijers (VVD), krijgt binnenkort een afscheidsborrel met honderden genodigden in de Hermitage in Amsterdam. Het feestje kost 10.000 euro.

Hoewel niet alle partijen in NoordHolland daar even gelukkig mee zijn, staat de ex-gedeputeerde volgens de SP in zijn recht. Scheidende regionale bestuurders mogen onder de huidige regeling vele duizenden euro’s aan gemeenschapsgeld spenderen aan hun afscheidsreceptie. Daarom moet de regeling worden versoberd, vinden de de socialisten.

Reactie: (jan)
23-7-2009, 10:09
Terugbetalen van zijn ontvangen vergoedingen zou meer op de plaats zijn, schaamteloos en minachting komen als eerste bij mij op, Het heele circus heeft alweer plaats genomen in dezelfde formatie, schande gewoon!

Reactie: (bandje)
23-7-2009, 07:44
ps Ik kan niet het onderscheid op de foto maken wie de rund is dus: wil de echte rund gaan zitten.

Reactie: (Westfries)
22-7-2009, 21:37
€10.000 .. wat zou je daar als provincie allemaal mee kunnen doen... toerisme stimuleren, sparen bij een NEDERLANDSE bank, verbeteren van wegen, natuurprojecten ondersteunen, maar je kunt het geld vanzelfsprekend ook gebruiken om er zelf een feestje van te geven voor iemand die de overige miljoenen van de provincie... uhm uhm, sorry de belastingbetalers zelf heeft weggegooid.

Reactie: (mees)
22-7-2009, 19:36
Zij kennen geen schaamte, integendeel, mem gaat voluit. op de bek dsn.....

Reactie: (kees)
22-7-2009, 11:34
Er zijn dus nog veel mensen die er niet zo zwaar aan tillen dat Hooijmaijer veel geld over de balk heeft gesmeten met door zijn foutieve handelingen.
"Op verzoek van zijn netwerk"en wie zijn deze mensen die blijkbaar kunnen bepalen wat de provincie doen moet.

Reactie: (burger)
22-7-2009, 09:19
Ongelooflijk na deze wanprestaties van deze knullige amaturistische jongen krijg ie een decadent feestje cadeau t.w.v. €10.000 i.p.v. een schop onder z’n reet!

Reactie: (bandje)
22-7-2009, 08:07
Lekker blunderen en nog een feestje toe, hoe hou je elkaar het hand boven het hoofd? Volsmafia !!