VVV Hoorn wordt overbuur NS-station

ingevoerd op 9-1-2009

Bij de VVV Hoorn wilde men het eigenlijk nog niet naar buiten brengen omdat ”nog niet alles rond was”, maar toch lijkt het vrijwel zeker dat de VVV overbuur van het NS-station wordt. Op de mooie hoeklokatie, waar tot de kerstdagen restaurant ’t Sparretje was gevestigd, krijgt de VVV/ANWB meer ruimte op de begane grond.

De VVV Hoorn gaat het pand huren van Ferry Pronk die er ruim dertig jaar zijn horecazaak runde. De kantoorfuncties die de VVV op de eerste verdieping heeft van het huidige pand op de Veemarkt verhuizen naar de VVV in Alkmaar. Daar staat tegenover dat de winkel- en baliefuncties op de begane grond veel meer ruimte krijgen. Ruimte die volgens de VVV hard nodig is om klanten die bijvoorbeeld reizen boeken goed te woord te staan of de groeiende winkelcollectie te tonen.

De VVV Hoorn was eerder gevestigd op de Rode Steen en in de Statenpoort, het oude stadhuis. Sinds zo’n tien jaar huurt de VVV een pand van de Fortis Bank, direct grenzend aan deze bank op de Veemarkt. De huur op de nieuwe lokatie van ’t Sparretje is hoger dan de huidige, maar men heeft wel meer ruimte op de begane grond en een aantrekkelijke en opvallende hoeklokatie.

Reacties
Reactie: (G A Venema)
8-5-2009, 17:33
Wil graag met de trein via Hoorn naar Amsterdam