Workshop vlinders in West-Friesland.

ingevoerd op 1-5-2004

Het nieuwe vlinderseizoen is geopend. Dit wordt het derde jaar van het vlinderproject van de KNNV afd. Hoorn/West-Friesland. Door het mooie weer zijn er al diverse soorten waargenomen zoals Kleine vossen, Gehakkelde aurelia, Witjes en Dagpauwoog. Verrassend vroeg is de eerste waarneming van een Oranje tipje op 23 april.
Belangstellende die meer willen weten over vlinders kunnen zich aanmelden voor een unieke workshop.


Op zaterdagochtend 15 mei zal er van 10:00-14:00 uur een Vlinderworkshop gegeven worden door deze afdeling op een terrein in de nabijheid van Hoorn. Bij goed weer kunnen we veel vlinders verwachten in tuin aldaar. Bij regenachtig weer wordt de workshop binnen gehouden.

De vlinderworkshop is voor iedereen die belangstelling heeft voor vlinders en meer wil weten. Er wordt hoofdzakelijk aandacht besteed aan de 17 vlindersoorten die op de kaart van het vlinderproject voorkomen. Het eerste gedeelte van de workshop bestaat uit het verstrekken van informatie en actief hiermee bezig zijn. Hoe onderscheid je een Klein koolwitje van een Groot koolwitje. Wat is het verschil tussen een Landkaartje en de Kleine IJsvogelvlinder.
Ook wordt er aandacht besteed aan de wat moeilijker groepen zoals Blauwtjes en de Dikkopjes.
De KNNV afdeling vraagt een kleine geldelijke ondersteuning van E3,50 (leden E1,75) voor het mapje met informatie.
Gelieve uw twaalfuurtje en drinken zelf mee te nemen. Wees er snel bij, want door de beperkte ruimte kunnen er ”slechts” 20 mensen deelnemen. Voor aanmeldingen of eventuele vragen kan men zich wenden tot:

Henny van der Groep
Vlindercoördinator
KNNV afd: Hoorn/West-Friesland
0229-249546
e-mail: info@hoorn.knnv.nl