Start nieuwe wijkaanpak in Risdam-Zuid

ingevoerd op 6-5-2004

Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving voor alle inwoners. Om dat te bereiken is voor een nieuwe aanpak gekozen. Wijkbewoners raken meer betrokken bij de manier waarop organisaties als gemeente, politie, Intermaris Woondiensten en Stichting Netwerk hun werk in en voor de wijk verrichten. De verschillende organisaties werken intensief samen in wijkteams. Ter ondersteuning is bij de gemeente het Bureau Wijkzaken in het leven geroepen. Binnenkort gaat de nieuwe aanpak van start in Risdam-Zuid.


WIJKTEAM
Per wijk gaat een wijkteam functioneren. Elk wijkteam heeft meerdere wijken onder zijn hoede. De vaste kern bestaat uit de wijkcoördinator, de rayonchef van Stadsbeheer, de wijkcoördinator van de politie, de opbouwwerker van Netwerk, gemeenteambtenaren en de opzichter van Intermaris. Scholen, jongerenwerk en andere organisaties worden ad hoc uitgenodigd voor overleg
WIJKPLAN
Er komen wijkplannen voor vier jaar ter verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Deze plannen worden getoetst aan 13 fysieke en sociale leefbaarheidsaspecten.
Het succes van het wijkgericht werken valt of staat met de betrokkenheid van de wijkbewoners. De Overleggen Leefbaarheid blijven een belangrijke overlegpartner, omdat zij de belangen van de wijkbewoners centraal behartigen.
UITLEG
Voor de bewoners van Risdam-Zuid worden in mei vijf buurtbijeenkomsten georganiseerd. Het wijkteam geeft uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. Met deze informatie, gekoppeld aan de kennis van het Overleg Leefbaarheid en de andere partners, kan een begin worden gemaakt met de opzet van het wijkplan.
Alle wijkbewoners hebben een uitnodiging gekregen voor een bijeenkomst in hun buurt.
OVERZICHT BUURTBIJEENKOMSTEN
Maandag 10 mei 20.00 uur: Kaarder, Volder, Marskramer, Stoelenmatter, Ketellapper, Spinner, Wever. Locatie: wijkcentrum Risdam, Scheerder 1.
Dinsdag 11 mei 20.00 uur: Karos, Speelwagen, Boerewagen, Sjees, Brik, Kerkewagen, Glazenwagen. Locatie: wijkcentrum Risdam, Scheerder 1.
Donderdag 13 mei 20.00 uur: Dorpsstraat 46 - 80 (even), Klipper, Karveel, Botter, Tjalk, Beurtschip, Schoener, Boeier, Hoeker, Galjoen, Koopvaarder. Locatie: basisschool De Windvaan/ De Tweemaster, Ark 1.
Vrijdag 14 mei 10.00 uur: bijeenkomst voor de bewoners van Avondlicht. Locatie: Avondlicht.
Dinsdag 18 mei 20.00 uur: Koperslager, Breeuwer, Het Oude Ambacht, Zilversmid, Lijndraaier, Geldelozeweg, Wolkammer, dr. C.J.K. van Aalstweg. Locatie: wijkcentrum Risdam, Scheerder 1.
Donderdag 27 mei 20.00 uur: Tinnegieter, Porder, Baljuw, Schout, Schepenen, ’t Grachtje Over, De Huesmolen, Dorpsstraat nrs. 2 - 36 (even). Locatie: wijkcentrum Risdam, Scheerder 1.