B&W Hoorn besluiten tot ontslag projectmanager

ingevoerd op 6-5-2004

B. en W. van Hoorn hebben besloten een projectmanager per 10 mei te ontslaan vanwege ernstig plichtsverzuim. Reden voor het strafontslag zijn te nauwe banden met aannemers, onder andere door clubbezoek gedurende een reeks van jaren samen met vertegenwoordigers van bouwbedrijven. Daarnaast heeft de betreffende ambtenaar zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte, waarvoor hij in het najaar van 2003 door de rechter is veroordeeld tot een boete.



De maatregel is mede gebaseerd op de bevindingen van Deloitte Bijzonder Onderzoek & Integriteitsadvies in het Onderzoek Bouwfraude, dat op 24 maart bekend werd en de op basis daarvan opgevraagde nadere informatie.
B. en W. bezien nog of ook tegen andere medewerkers arbeidsrechtelijke maatregelen nodig zijn.

In hun brief aan de betreffende projectmanager schrijven B. en W. onder andere dat hij zich, gezien zijn gedrag, in een positie heeft gebracht waarin hij chantabel is geworden. Die handelwijze tast volgens B. en W niet alleen zijn eigen integriteit aan, “maar betekent ook dat daardoor schade is aangericht aan het noodzakelijke vertrouwen in een integer en betrouwbaar bestuur van de gemeente Hoorn”.