Stadsfeesten met nostalgische kermis en draaiorgels

ingevoerd op 8-5-2004

Burgemeester Van Veldhuizen geeft op vrijdagavond 18 juni om 20.30 uur op verrassende wijze het startsein voor de 6e editie van de Hoornse Stadsfeesten! Dit jaar staan de jaarlijks terugkerende Stadsfeesten op wel zes binnen-en buitenpodia in het teken van bijzondere verzamelingen.



Vanaf woensdag 16 juni een nostalgische kermis op de Vale Hen/Dubbele buurt. De Grande Carrousel uit 1890, de golfbaan en een schiettent uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, een zweefmolen en een luchtschommel uit de jaren twintig zijn voor slechts € 1,- te bezoeken. Een snoepkraam (uit 1912) kan natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. In de Spiegeltent uit begin van de vorige eeuw zijn iedere dag leuke en gezellige activiteiten als de kindermiddag en entertainment voor de senioren verzorgt door E.J. Fillet.

In samenwerking met de jubilerende Kring van Draaiorgelvrienden staan er 21 antieke en uiterst waardevolle draaiorgels door de hele Hoornse binnenstad. Zelfs de traditionele oecumenische kerkdienst op zondagmorgen wordt muzikaal begeleidt door een draaiorgel!

Zaterdagavond wordt er op het Rode Steen een groot tv-scherm neergezet zodat de voetbalwedstrijd Nederland-Tsjechië daar vanaf het terras gevolgd kan worden. Net als alle andere jaren wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de verschillende culturen die in Hoorn en omgeving woonachtig zijn. Alle groepen en individuele artiesten (muziek, dans, koren, orkesten, sport, spel, beeldende kunst) krijgen de kans optredens en/of demonstaties te verzorgen. Dit jaar is er een recordaantal van 2000 deelnemers.



Toegang kinder- en seniorenmiddag in de Spiegeltent en de overige attracties van de nostalgische kermis, slechts 1 Euro, verder zijn alle optredens gratis toegankelijk! Meer en de meeste actuele informatie is te vinden op de vernieuwde website: www.hoornsestadsfeesten.nl.





In 1998 is de Stichting Hoornse Stadsfeesten opgericht. De bewoners van de binnenstad hadden een, volgens sommige partijen, door een voortdurend kritische houding een slechte naam! Uit reactie hierop hebben verschillende inwoners onder leiding van Co Waterman en Tinie Mulder het plan bedacht om samen met de gemeente en gevestigde horeca eenmalig een feest te organiseren. Het motto was: een zomerweekend feest in de binnenstad met een open podium voor en door alle inwoners van Hoorn. Door het gigantische succes in 1998 (toen al 850 deelnemers!)wordt er sindsdien elk jaar in juni een weekend georganiseerd waarin optredens en demonstaties plaatsvinden op verschillende plekken in de Hoornse binnenstad. Het vernieuwde bestuur van de Stichting Hoornse Stadsfeesten uit voorzitter Dick van der Pijl, penningmeester Jan Tillema en bestuursleden Ferry Pronk, Paul Groenevelt, Harold IJskes en natuurlijk medeoprichtster Tinie Mulder!







Reacties
Reactie: (john damen)
18-2-2015, 22:44
zocht u nog ouden zaken voor de nostalgische kermis 2015 m.v.gr john damen 0651199211