Start gemeentelijke kunstaankoopronde Hoorn

ingevoerd op 23-1-2009

Dit jaar organiseert de gemeente Hoorn weer de tweejaarlijkse Aankoopronde Beeldende Kunst. Professioneel werkende kunstenaars uit de negen West-Friese gemeenten krijgen de gelegenheid maximaal twee recente werken beschikbaar te stellen. De gemeente Hoorn heeft een budget van € 25.000 om in 2009 kunst mee te kopen.
 
Kunstenaars uit de gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Koggenland, Opmeer, Stede Broec en Wervershoof kunnen maximaal twee recente werken (2007, 2008 of 2009) inleveren op maandag 2 maart  van 9.00 uur tot 14.00 uur in de Boterhal, Kerkplein 39 in Hoorn. Zij kunnen hun niet-aangekochte werken ophalen op woensdag 4 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de Boterhal. De selectie gebeurt door de commissie Beeldende Kunst Hoorn. De aangekochte stukken zijn te bewonderen tijdens een tentoonstelling in de Boterhal van 7 maart tot en met 19 maart 2009.

De gemeente Hoorn bezit een (binnen)collectie beeldende kunst. De collectie is opgebouwd uit werk verworven via de BKR regeling vanaf 1974 en via de gemeentelijke aankopen. Werken uit de collectie worden uitgeleend aan lokale gemeentelijke instellingen om tentoongesteld te worden in (semi-)openbare ruimten. Daarnaast geeft de collectie een tijdsbeeld van de beeldende kunst beoefening in Hoorn en directe omgeving van de afgelopen dertig jaar. Inzenders wordt gevraagd rekening te houden met de ’uitleenbaarheidsfactor’. Het gaat daarbij vooral om praktische zaken zoals omvang en materiaalkeuze.
Bij inlevering van het werk moet de kunstenaar twee innameformulieren inleveren. Deze zijn verkrijgbaar bij de balie van het stadhuis, Nieuwe Steen 1 en via www.hoorn.nl

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen voor meer informatie contact opnemen met mw. De Galan 0229 252628, e-mail g.de.galan@hoorn.nl