Weer concert Jan Smit in Hoorn

2 Unieke “Live Concerten” op 1 avond

Op zaterdag 27 juni zullen er in een grote tent op het Pelmolenpad in Hoorn twee live concerten plaatsvinden op 1 avond. Allereerst zullen Nick & Simon een ruim 1 uur durend live concert met hun complete band geven. Vervolgens zal Jan Smit het overnemen en ook hij geeft een live concert met z’n complete band van ruim 1,5 uur. Dit is uniek voor Nederland! De verwachting is dat zo’n 5.500 feestgangers deze avond zullen genieten van de megapopulaire Volendamse zangers. Het voorprogramma wordt verzorgd door de vrienden van Jan, Nick & Simon, namelijk de “3JS”.

Dat Jan Smit succesvol is, is wel gebleken. Tijdens het concert in 2007 in Hoorn (die binnen 5 dagen uitverkocht was) ging de hele tent uit zijn dak. Na even uit de roulatie te zijn geweest, is Jan weer helemaal terug. Zijn nieuwe album heeft weer superhits opgebracht als “Dan volg je haar benen” en “Stilte in de storm”. De Jan Smit komt naar je toe tour loopt nog tot 1 februari en trekt weer volle zalen.

Nick & Simon zijn momenteel ook niet te stuiten. “Altijd Dichtbij – Live In Concert” is de allereerste DVD van Nick & Simon en er zijn inmiddels al meer dan 30.000 exemplaren van verkocht. Daarnaast staat de DVD sinds hij uit is op nummer 1 in de Music DVD Top 30! Dit leverde de heren een Gouden DVD op. Met meezingnummers als “Rosanne” en “De soldaat” is het overal waar Nick & Simon komen feest. Half januari 2009 kwam hun nieuwe single “Vallende Sterren” uit.

2 Live concerten dus op 1 avond, uniek in Nederland. De 2 grootste Nederlandstalige artiesten van dit moment gaan het doen op zaterdag 27 juni in Hoorn. Het optreden is nog eens extra speciaal, omdat zowel Jan Smit als Nick & Simon in 2009 in de provincie Noord-Holland nog geen andere live concerten in de agenda hebben staan.

Het unieke van dit evenement is ook Hoekstra & Van Eck Makelaars niet onopgemerkt gebleven. Zij hebben zich dan ook als hoofdsponsor aan dit evenement verbonden. Ook andere prominente bedrijven waaronder Van Kampen Groep, Noordhollands Dagblad, Notaris Alsema & Van Duin, Schouten Techniek, Radio en TV Noord-Holland, Van der Laan Elektrotechniek, ECO Toilet en Rodi Media steunen als sponsor dit initiatief. Mede hierdoor kan de entree relatief laag gehouden worden.
De organisatie van dit evenement is in  handen van Marinus Zoutendijk en Kees Verbeek van media- en reclamebureau ABOVO Media uit Hoorn en Rob Ursem van de Ursem Bouwgroep uit Wognum. Beide bedrijven hebben een enorme binding met de stad Hoorn en de jonge ondernemers hebben tijdens het feestjaar 2007 waarin Hoorn 650 jaar bestond ook het live concert van Jan Smit georganiseerd. De reden om het in 2009 weer op te pakken is tweeledig. Allereerst vinden ze het gewoon leuk om te doen, maar in 2009 bestaat ABOVO Media 10 jaar en de Ursem Bouwgroep 70 jaar. Reden voor een feestje dus!

Op zaterdag 27 juni 2009 zal het evenement plaatsvinden in een grote tent op het Pelmolenpad in het centrum van Hoorn. Op deze dag zal de tent om 18.00 uur open gaan. Om 20.30 uur start het voorprogramma met 3JS. Rond 21.15 uur zal dan het Live Concert van Nick & Simon met band beginnen en rond 22.30 uur start het live concert van Jan Smit met z’n complete band. Dit duurt tot ongeveer 24.00 uur. Hierna vervolgt de DJ het feest en om 01.00 is het feest afgelopen.

Kaarten voor dit optreden zijn vanaf zaterdag 24 januari te verkrijgen via www.jansmitinhoorn.nl . Verder kan men bij alle Primera vestigingen kaarten kopen. De kaarten kosten € 29,75 (excl. boekingskosten) in de voorverkoop. Alle informatie is te vinden op www.jansmitinhoorn.nl .