Spellenfabriek Jumbo sluit in Wognum

ingevoerd op 17-5-2004

Bij spelletjes- en puzzelfabrikant Jumbo in Wognum verliezen 47 werknemers hun baan. In totaal wordt bij Jumbo bijna 40 procent van de arbeidsplaatsen geschrapt. In het buitenland verliezen nog eens 23 medewerkers hun baan. De fabriek in Wognum wordt verkocht.

Volgens tijdelijk directeur Pieters van het moederbedrijf Hausemann & Hütte moet Jumbo zich weer vooral gaan richten op het ontwikkelen en uitgeven van spellen, en minder bezig zijn met het maken. Daarom zoekt het bedrijf naar kopers voor de fabriek in Wognum. Daar worden onder meer de ‘hitgevoelige’ producten gemaakt, zoals de spellen Idols the Game en Weekend miljonairs.




Het stabiele deel van de productie, bestaande uit spellen als Stratego en Electro, wordt naar het Verre Oosten overgebracht. Bovendien worden minder goed verkopende puzzels en spellen uit de productie gehaald, waardoor het aantal Jumbo-artikelen halveert tot 600. Hausemann en Hütte hoopt in het lopende boekjaar (2004/2005) op zijn minst nog uit de rode cijfers te komen.