Sportieve uitdaging voor 55-plussers: kanovaren

ingevoerd op 26-5-2004

Heeft u altijd iets voelen kriebelen als u een paar kanovaarders voorbij zag komen peddelen? En dacht u dan niet: dat zou ik ook wel willen? In de maand juni kan uw droom in vervulling gaan. De projectgroep ‘55-plus in beweging’ organiseert in de maand juni in samenwerking met de kanovereniging ’Flevo’ drie gratis introductiedagen.



Tijdens de campagne 55-plus in beweging in 2003 werd het kanovaren voor de eerste keer aan het programma-aanbod toegevoegd, en met succes. Vele 55-plussers hebben de kanosport in die periode voor het eerst ontdekt! Het is geweldig om vrijwel geluidloos door het water te gaan, door stille sloten en riviertjes. Je komt op plekken die anders onbereikbaar zouden zijn geweest en het mooie is: je lijf heeft er ook wat aan. Je moet immers het gewicht van de boot plus je eigen gewicht met behulp van een peddel voortbewegen. Het lijkt zwaar, maar toch valt dat allemaal best mee. Na een kwartiertje peddelinstructie kunt u al plaatsnemen in een kano. Al vrij snel zult u de beginselen van deze sport onder de knie krijgen. Let op: blijf vooral rechtop zitten.

De introductiedagen vinden plaats bij kanovereniging ’Flevo’, in de Grote Waal, Dwaalpark 2, achter in de Grote Waal ,naast Tennisvereniging de Hulk. De dagen waarop senioren kunnen kennismaken met deze sport zijn: vrijdag 11 juni van 19.00-20.30 uur, vrijdag 18 juni van 19.00-20.30 uur en vrijdag 25 juni van 19.00-20.30 uur. Deelname, instructie en materiaal zijn gratis. Aan deze lessen kunt u deelnemen in gewone kleding. Houd er wel rekening mee dat u een beetje nat kunt worden. Het meenemen van droge kleding en oude (gym)schoenen is geen overbodige luxe. Probeer het eens. U zult er geen spijt van hebben!

Voor meer informatie over het kanovaren kunt u contact opnemen met Roberto den Haan, tel. 0229 263263. Voor meer informatie over het Sportopbouwwerk of de projectgroep ‘55-plus in beweging’ kunt u bellen met Pedro Koning, projectleider ouderensport van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, tel. 0229 259453, of surfen naar de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl.