Pakhuisstraatbrug krijgt opknapbeurt

ingevoerd op 30-5-2004

De Pakhuisstraatbrug krijgt een grondige opknapbeurt. In verband hiermee zal de brug ongeveer een half jaar lang voor het verkeer gesloten zijn. Naast de op te knappen brug komt een noodbrug te liggen die bedoeld is voor voetgangers, rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens. Fietsers mogen ook over de brug als ze eerst afstappen.


OMRIJDEN
Met ingang van woensdag 2 juni zijn de volgende, tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht:
• de rijrichting van de Muntstraat en de Korte Achterstraat wordt omgekeerd; dat is nodig om het verkeer dat van de Turfhaven gebruikmaakt via de Muntstraat, de Korte Achterstraat en Onder de Boompjes naar de Pakhuisstraat te laten rijden;
• vrachtverkeer moet rekening houden met het volgende: bestemmingsvrachtverkeer kan gebruikmaken van de route vanaf het Gerritsland via de Gasfabriekstraat, de Turfhaven en de Muntstraat, het overige vrachtverkeer gaat via het Gerritsland, het Kerkplein en de Nieuwstraat, ook tijdens de zaterdagmarkten;
• tijdens de zaterdagmarkten is het Gerritsland ter hoogte van de Gasfabriekstraat afgesloten voor doorgaand personenautoverkeer, de auto’s rijden via de Gasfabriekstraat, de Turfhaven en de Muntstraat naar de Korte Achterstraat.

De fietsenrekken in de Muntstraat bij de hoek Korte Achterstraat komen aan de andere kant van de Muntstraat te staan zodat vrachtwagens wat meer ruimte hebben om de bocht naar de Korte Achterstraat te nemen. Dit gaat ten koste van enkele parkeerplaatsen.

Wie meer wil weten over de ‘operatie Pakhuisstraatbrug’ kan contact opnemen met de heer H. Khelawan van het gemeentelijk Ingenieursbureau, tel. 0229 252932.