Deen leert kinderen gezonde keuzes maken

ingevoerd op 5-2-2009

Supermarktketen Deen start in Hoorn in samenwerking met het Voedingscentrum een pilot waarbij kinderen in de supermarkt leren bewuste keuzes te maken.
 
De pilot met de naam SuperShopper, bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8, wordt uitgevoerd in vijf vestigingen van Deen in Noord-Holland. De deelnemers leren met SuperShopper spelenderwijs hoe ze gezonde producten kunnen herkennen, etiketten moeten lezen en een bewuste keuze kunnen maken.
 
Rondleiding
Het programma bestaat uit een rondleiding in de supermarkt onder leiding van een diëtist en de bedrijfsleider van de supermarkt. Zaken die aan de orde komen zijn onder meer het assortiment en de indeling van de winkel. Daarna krijgen de kinderen opdrachten om te maken in de winkel.
 
VWS
De supermarktrondleiding is nog in de pilotfase en is onderdeel van het Voedingscentrumproject ‘ Goede Voeding’ dat wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. De eerste rondleiding zal plaats vinden op woensdag 11 februari van 13.30 tot 14.30 uur in het Deen filiaal Vredehofstraat te Hoorn.

bron: distrifood.nl