Workshop basis-acteren voor jongeren

ingevoerd op 19-2-2009

HOORN - Iedereen droomt wel eens van de glitter, glamour, roem en beroemd worden. Maar voor je zover bent, zul je ergens moeten beginnen. Theatergroep Het Gezelschap organiseert op zondagmiddag 8 maart in Theater Het Pakhuis een workshop acteren voor alle ambitieuze jongeren tussen 11 en 16 jaar. Heb je altijd al eens willen acteren, maar wist je niet zo goed hoe je dat aan moest pakken, of durfde je de stap niet te zetten? Doe dan mee aan deze workshop waarin de basis van het acteren aan bod komt. Docente Mirte de Vries laat de maximaal 12 deelnemers in 2,5 uur zien, voelen en ervaren wat is het om toneel te spelen. De workshop is specifiek gericht op onervaren toneelliefhebbers.

Mirte de Vries is 18 jaar oud en studeert dit jaar af aan de MBO Theaterschool in Amsterdam. In het kader van haar examen verzorgt zij bij Theatergroep Het Gezelschap een eenmalige workshop voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Door middel van verschillende spelopdrachten geeft Mirte de spelers mee hoe leuk acteren is en laat zij hen proeven van het theater.

De workshop vindt plaats in Theater Het Pakhuis in Hoorn en begint om 13.00 uur. Om 15.30 wordt hij afgerond. Deelname aan de workshop is alleen mogelijk door aanmelding vooraf en de kosten bedragen € 5,00 per persoon, contant te betalen op de dag zelf. Aanmelden is tot 1 maart mogelijk via info@theatergroephetgezelschap.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Vol is vol!

Theatergroep het Gezelschap maakt het professionele, nieuwe en gevestigde theatermakers mogelijk om met multidisciplinaire teams hoogwaardige voorstellingen te maken, waarin dramaturgie, choreografie, dans, muziek en (audio visuele)techniek en West-Friese amateurspelers elkaar vinden. Jongerentheatergroep TRANS! is een van de onderdelen van Het Gezelschap. Meer informatie: www.theatergroephetgezelschap.nl