Bij nieuwe Deen-super in Bangert-Oosterpolder vooral pinnen

ingevoerd op 20-2-2009

HOORN – Deen gaat de proef met cash-arme supermarkten uitbreiden. Een tweede testwinkel, in dit geval in Hoorn’s jongste wijk Bangert-Oosterpolder, telt nog maar één kassa waar met biljetten en munten kan worden afgerekend.
 
Begin januari had Deen in Almere-Buiten de landelijke primeur van de eerste cashloze supermarktkassa’s. In die vestiging kan de klant bij vier van de zes kassa’s uitsluitend met een pinpas afrekenen. Volgende week opent Deen zijn 55ste supermarkt. Het gaat hierbij om een noodwinkel in de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder in Hoorn.
In de tijdelijke winkel moeten klanten bij twee van de drie reguliere supermarktkassa’s met hun pinpas betalen, één kassa accepteert nog contant geld. Volgens woordvoerder Else Miek Deen wennen klanten er snel aan dat ze niet bij alle kassa’s met contant geld kunnen afrekenen. ‘Veel mensen denken dat dat met kleine bedragen niet kan.

Pinaandeel
Wij willen dat juist stimuleren. Je ziet nog wel dat bij kleine aankopen klanten de voorkeur geven aan contant geld, maar het pinaandeel in onze transacties groeit gestaag.’ In de eerste vijf weken van de proef steeg het percentage pintransacties bij de testsupermarkt met 4,5 procentpunt naar 74,4 procent.

Reacties
Reactie: (anoniem)
25-5-2010, 16:00
zo weinig cash in de winkel , maar toch nog overvallen .
die klootzakken blijven er altijd tussen zitten, schieten we dus weer niks mee op.
stelletje kruimeldieven tegenwoordig pff.

gr anoniem

Reactie: (Fred)
22-2-2009, 11:51
Inderdaad...minder geld in kas, minder overvallen op de supermarkt.
Maar het overvallende tuig moet toch leven, dus zullen de overvallen zich verplaatsen naar het publiek op straat en naar de woonhuizen, tasjesroof, overvallen op fietsend en lopend publiek (cliënten van de supermarkt die gedwongen zullen worden met hun pinpasjes geld te gaan pinnen voor het tuig.
Het is maar tot welke overvallen groep behoor je, om hoeraaa!!! te kunnen roepen.
Met de vele toekomstige werklozen in zicht staat ons nog wat te wachten. Wie zal de vrolijkste hoeraa-roep gaan produceren??
Ik weet het nog niet, u wel???

Reactie: (j.Waaldijk)
22-2-2009, 10:24
Een goede vooruitstrevende aktie
minder geld in kas minder overvallen.