Statenleden en gedeputeerde op werkbezoek in Hoorn

ingevoerd op 23-2-2009

HOORN - Op woensdagmiddag 25 februari brengen gedeputeerde Peter Visser en een delegatie van leden van provinciale staten van Noord-Holland een werkbezoek aan Hoorn rond het thema Hoorn en de regio.
 
De leden van het provinciebestuur worden ontvangen in Kunstijsbaan De Westfries waar ze worden geïnformeerd over vrijetijdspark Blauwe Berg en het project De Poort van Hoorn (stationsgebied en Pelmolenpad). Het stationsgebied en omgeving ondergaat de komende twintig jaar een complete metamorfose en wordt het verkeersknooppunt voor de gehele regio. Onderdeel van de ambitieuze plannen voor het gebied is een betere verbinding van de provincialeweg met de binnenstad door het verdwijnen van de huidige spoorwegovergang. In het gebied komen winkels, kantoren en woningen en parkeervoorzieningen. Op dit moment werkt Hoorn aan een structuurvisie voor het gebied. Inspiratiebron voor de Poort van Hoorn is de ruimtelijke visie die de Provinciale Task Force Ruimtewinst heeft gemaakt voor het Stationsgebied en Pelmolenpad.

In het auditorium van het Westfriesgasthuis hebben de vertegenwoordigers van de Staten een prachtig overzicht over het hele Stationsgebied en krijgen zij een presentatie van het bedrijfsplan voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Het bezoek wordt afgesloten met een high tea in de stoomtram die voor deze gelegenheid tot station Wognum rijdt.

Naast gedeputeerde Peter Visser (onder andere Landelijk Gebied, Klimaat en Bestuurszaken) zijn vijftien vertegenwoordigers van Provinciale Staten aanwezig. Behalve het voltallige college van B en W, is ook een vertegenwoordiging van de Hoornse gemeenteraad bij de ontvangst van de Noord-Hollandse provinciebestuurders.

Reacties
Reactie: (domme reactie)
26-2-2009, 12:26
Ja Kees, dit kost natuurlijk vreselijk veel geld. Al die raads- en statenleden die er zelf een vrije dag voor opnemen en er niet voor betaald krijgen. De stoomtram die zelf gratis deze rit aanbiedt. Enzovoorts.

En het levert Hoorn natuurlijk helemaal geen subsidies op voor zaken die de inwoners graag willen, zoals behoud van de stoomtram en aanleg van een tunnel onder het spoor door naar de binnenstad. En de provincie heeft natuurlijk geen enkele reden om te mogen bekijken hoe de miljoenensubsidie voor de ijsbaan besteed is....

Reactie: (kees)
24-2-2009, 16:26
Het mag wat kosten deze poppenkast, dan heb je natuurlijk ook niks.........