Technische school met gedeeltelijke sloop bedreigd

Wethouder Tonnaer als enige tegen sloop

Als het aan een meerderheid van het Hoornse College van B&W ligt zal een deel van de Technische School op de hoek Johannes Poststraat / Liornestraat worden gesloopt. Alleen wethouder Tonnaer is tegen de gedeeltelijke sloop. De rest van het College wenst de westelijke vleugel en de praktijkruimte te slopen of zoals het in ambtelijke termen heet: ”amoveren”...

Op de plek van het te slopen deel van de Technische School wil het College appartementen voor senioren bouwen. Overigens heeft het College nog geen definitief standpunt ingenomen maar wordt advies gevraagd aan de Monumentencommissie.

De afgelopen jaren heeft de Gemeente gekeken welke nieuwe gebruikers voor de grote school te vinden waren. Zo was lang het Centrum voor Werk en Inkomen in beeld maar daar wordt nu een splinternieuw gebouw voor gebouwd aan de Dampten.
Ook was Biljartclub Horna enige tijd in beeld en had het Museum van de Twintigste Eeuw belangstelling getoond, maar de gemeente zag geen heil in deze gebruikers.

De Technische School heeft sinds kort een nieuw gebouw aan de Dampten en is begin dit jaar verhuisd.

Reacties
Reactie: (M.A.G.B)
5-12-2005, 17:24
Nee ik vindt het zonde als deze school gesloopt wordt want ik heb gehoord dat ze er twee andere scholen in willen onderbrengen dan krijgt het gebouw toch weer een goede functie!!

Reactie: (yonas)
26-7-2004, 09:30
nee!!! dat willen wij niet

Reactie: (redactie)
21-7-2004, 21:23
Bent u voor sloop van de Technische School?

U kunt hier reageren!