Bij SP jeuken de handen

”We zijn virtueel de 4e partij in Hoorn”

Politieke Partij SP wil graag in Hoorn aan de slag. Naar aanleiding van de laatste verkiezingen, maar ook vanwege zaken als de sloop van de oude schouwburg, meldt de SP Hoorn dat ”de handen jeuken”. Volgens de partij, die nog niet in de Hoornse gemeenteraad is vertegenwoordigd, is ”de SP virtueel de vierde partij van Hoorn, maar wij beseffen dat ook wij een dobber zullen hebben om de huidige raad wakker te schudden”. Onderstaand bericht lazen wij op http://hoorn.sp.nl/, de site van de Hoornse SP:


”De oude parkschouwburg.

De sloopkogel is nu wel door de gemeenteraad!
De duizend handtekeningen die zijn opgehaald in de laatste maanden hebben niet kunnen voorkomen dat de sloopplannen van de oude schouwburg, zonder problemen voor het gemeentebestuur, door de raad zijn geloodst
Het gemeentebestuur heeft de mogelijkheden om een bioscoop in de oude schouwburg te vestigen, alleen maar pro forma onderzocht. (of een bioscoop een haalbare kaart was.}
Het gemeentebestuur wist dat behoud van de oude schouwburg geld zou gaan kosten en dat slopen de gemeente geld zou kunnen opbrengen.
Nu is aan een grote wens die onder de Hoornse bevolking leeft, gewoon in de stad naar een goede bioscoop te kunnen gaan, voorbijgegaan
Méér mensen dan uit onze enquette blijkt, want we hebben lang niet iedereen kunnen bereiken.
Slechts Hoorns Belang liet zijn stem tegen horen, waarbij melding werd gemaakt van onze actie, zelfs Groen Links hoopt kennelijk ooit weer op het pluche te belanden, want ook zij toonden zich zeer inschikkelijk in deze kwestie.
Het gemeentebestuur en de raad laat hierbij een kans liggen om tegemoet te komen aan de wens van de bevolking. Immers de plannen voor een nieuwe bioscoop op de Blauwe Berg zijn nog in een dermate pril stadium van ontwikkeling, dat het nog jaren kan duren voordat er een bioscoop is in Hoorn.
Waarom is er wel geld voor een prestige object als de nieuwe Schouwburg, weliswaar een mooi gebouw, maar weigert de gemeente om ook maar één cent te investeren in een bioscoop, wat hoe je het ook bekijkt, een veel breder publiek trekt.

Als wij als SP dergelijke gebeurtenissen waarnemen, jeuken onze handen om zitting nemen in de raad!
Op dit moment zijn we virtueel de vierde partij van Hoorn, maar wij beseffen dat ook wij een dobber zullen hebben om de huidige raad wakker te schudden.
We zullen dan in ieder geval een duidelijk geluid laten horen in een omgeving waar nu teveel een sfeer hangt van ouwe jongens krentenbrood.”


Reacties
Reactie: (m.schurink)
26-7-2004, 13:18
laten we niet in wrok omkijken, maar ons verheugen over het feit dat de aan Nieuwe Steen 1 gevestigde technocraten en hun meelopers zich grote inspanningen getroosten om het hun twee jaar geleden door de kiezer verstrekte mandaat te verspelen. Hopelijk zijn we over twee jaar beter af met de sp in raad en college dan met de slapjanussen van de pvda en de vage waardenennormenclub van het CDA.

Reactie: (Theo Laagland)
24-7-2004, 11:44
Uit dit besluit van de gemeenteraad blijkt maar weer eens dat deze raad kennelijk meer op heeft met projectontwikkelaars en bouwbedrijven dan met de wensen van haar burgers.

Reactie: (redactie)
24-7-2004, 11:06
Ook u kunt heel eenvoudig reageren op onze berichten!

Klik op ”plaats uw reactie op dit bericht” en enkele seconden later staat uw reactie al op deze site!