Scream, Mega Slide en River Rafting nieuw in Hoorn

Van 7 t/m 16 Kermis in Hoorn

De Hoornse binnenstad staat van zaterdag 7 t/m maandag 16 augustus 2004 in het teken van de kermis. Er komen 71 attracties. Tot de nieuwe attracties die voor het nodige spektakel gaan zorgen, behoren de wildwaterbaan River Rafting (Vale Hen), de superglijbaan Mega Slide (Ramen), de 35 meter hoge Scream (Kerkplein), Pirates of the Caribbean (Gouw) en een nieuw reuzenrad (Vale Hen).
Op de openingsdag en de familiedag is er met name voor kinderen veel te doen en te beleven. Ook bij de keuze van nieuwe attracties is dit jaar extra rekening gehouden met wat kinderen leuk vinden.
De Stichting Kleurrijk zorgt voor het tiende jaar voor nostalgische attracties op de Roode Steen. Dit jaar zijn dat Peter Pan Railways, een zweefmolen en een bootjesmolen, de Rups en de Rotor Kleefwand.
Traditiegetrouw is het op de laatste kermisdag Lappendag.
KERMISKRANT
Ook dit jaar verschijnt er weer een speciale kermiskrant. Die wordt op zondag 1 augustus in heel West-Friesland verspreid als bijlage van Zondag. De krant biedt extra voordeel omdat alle kermisexploitanten een prijsaanbieding hebben geplaatst. Kinderen kunnen mooie prijzen winnen door deel te nemen aan een kleurwedstrijd.
OPBOUW
De opbouw van de kermisattracties start op woensdag 4 augustus vanaf 18.00 uur. Tijdens de opbouw van de kermis en tijdens de kermis zelf is het kermiscoördinatieteam telefonisch bereikbaar voor alle vragen en zaken die met de kermis te maken hebben. Het team bestaat uit medewerkers van de brandweer, de politie en de gemeente. Het team is vanaf woensdag 4 augustus 18.00 uur tot en met maandag 16 augustus (Lappendag) 23.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 06 20000255. De leden van het team zijn herkenbaar aan hun gele T-shirts.
VEILIGHEID
Voor de kermis geldt dit jaar nieuw brandveiligheidsbeleid dat is geformaliseerd in de vorm van voorschriften voor de gemeente als organisator en voor de exploitanten.
De belangrijkste maatregel is, dat er minimaal 5 meter vrije ruimte aanwezig moet zijn tussen de kermisattracties en de dichtstbijzijnde gevel. Dit voorkomt brandoverslag en het kermisterrein wordt voor de brandweer beter bereikbaar.
Als een kleinere afstand onvermijdelijk is, dan moet gebruik worden gemaakt van onbrandbare en brandwerende materialen. Zo wordt bij de achtbaan uitsluitend gebruikgemaakt van metaal, terwijl brandwerende schermen het ook mogelijk kunnen maken een attractie dichter bij een gevel te plaatsen.
Er worden brandwachten ingezet, die gevaarlijke situaties tijdig signaleren, zorgen voor alarmering en een rol spelen bij de openbare orde en veiligheid.
De gevolgen van de nieuwe voorschriften zullen vooral zichtbaar zijn op de Gouw en de Nieuwstraat. De attracties krijgen daar aan de achterzijde meer ruimte. De standplaatsen recht voor het Statenlogement komen te vervallen.
Zonder dat er veel verandert aan de opstelling van de kermis als geheel is er sprake van een duidelijke verbetering van de veiligheid voor inwoners, exploitanten en bezoekers van de Hoornse kermis.
FEESTELIJKE OPENING
Wethouder mevrouw C. van Weel laat de kermis op zaterdag 7 augustus op feestelijke wijze van start gaan. Dat gebeurt om 13.30 uur op de hoek Dal/Spoorstraat. Dit jaar zijn de theatergroepen Warner & Consorten en Tambora gevraagd de opening van de kermis te verzorgen. Zij maken speciaal voor de opening een kort spectaculair stuk met rijdende machines, ongewone muziekinstrumenten en absurde acties.

Warner & Consorten is een groep beeldhouwers, muzikanten, dansers en acteurs die bekend staat om voorstellingen op ongewone binnen- en buitenlocaties. Eerder was Warner & Consorten in Hoorn te zien in De Garage en in de voormalige Drukkerij Noordholland. Tambora laat zien dat er ritme te halen valt uit alles waar je op slaat. In hun show hebben stoelen en fietsen inmiddels plaats gemaakt voor olievaten, rolemmers en auto-onderdelen.

Tijdens de optredens duiken spelers op onverwachte momenten op tussen het publiek met een bizar muziekstuk of een mechanische installatie, dus let goed op als je naar de opening van de kermis gaat! Humor, spektakel en interactie met het publiek staan centraal.

Reacties
Reactie: (redactie)
26-7-2004, 16:20
Kijkt u al uit naar de Hoornse Kermis?
Wij wel!

We zullen op www.Hoorngids.nl en www.Rondjehoorn.nl regelmatig aandacht besteden aan deze binnenstadskermis.

Wat maakt de Hoornse Kermis voor u bijzonder?

U kunt hier uw reactie plaatsen.