WVG enquête Aangepast Sporten in West-Friesland

Laatste zes gemeenten versturen enquête


Vanuit het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in West-Friesland, is in 2003 in de regio West-Friesland een enquête gestart die per gemeente wordt verspreid, met als doel om mensen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten. In 2003 werd de enquête verstuurd door zes van de twaalf deelnemende gemeenten. Afgelopen maand heeft de enquête plaats gevonden in de resterende gemeenten: Enkhuizen, Medemblik, Obdam, Opmeer, Wervershoof en Wester-Koggenland.

Het tweede doel van de enquête is om het aangepast sportaanbod verder te optimaliseren. Het blijkt vaak moeilijk in te schatten wie aan welke sport doet en waar zoal de interesses liggen. Bovendien is het zo dat mensen die aangepast moeten sporten vaak wel hun ideeën hebben wélke sport ze willen doen, maar geen idee hebben waar ze daarvoor terecht kunnen. Of, wel willen sporten maar hun eigen mogelijkheden niet kennen. Door het invullen van de enquête ontstaat een aardig beeld van de stand van zaken in de regio, waar het Samenwerkingsverband adequaat op in kan springen. Sporters in spé kan zo de juiste weg gewezen worden, of er kan met een groep gelijkgezinden een nieuwe activiteit worden opgezet. Maar ook als mensen al sporten is het zinvol om aan te geven bij welke activiteit of vereniging dat dan gebeurt. Tenslotte is dat de manier om het totale aangepast sportaanbod in kaart te brengen.

De enquête wordt verstuurd via het adressenbestand van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) van de gemeente. Sportservice Noord-Holland heeft dus geen inzicht in de (adres)gegevens, waardoor de privacy gewaarborgd blijft. Degene die de enquête ontvangt bepaalt zelf of zijn/ haar gegevens voor het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten inzichtelijk wordt door het antwoordformulier al dan niet op te sturen. Alle informatie wordt vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. Voorts worden alleen de mensen die het antwoordformulier hebben geretourneerd (middels de gratis antwoordenvelop) door de organisatie benaderd en voorzien van informatie of een persoonlijk sportadvies.

Bent u niet opgenomen in het WVG-bestand? Geen probleem, want aangepast sporten is immers voor iedereen met een beperking die toch wil of moet sporten. Dus, wanneer u (nog) geen enquêteformulier heeft ontvangen en toch informatie of advies wilt, neem dan contact op met Sportservice Noord-Holland, regiomedewerker aangepast sporten Jos Koopmans. Hij zal zijn uiterste best doen om aan uw wens gehoor te geven. Jos is te bereiken op telefoonnummer: (0229) 25 94 55 of via e-mail: sportservice@hoorn.nl.