Raad van State maakt weg vrij voor ouderenwoningen aan de Westerblokker

ingevoerd op 27-7-2004

Op 21 juli heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een beroep van omwonenden van de Westerblokker en Zuiderhout ongegrond verklaard. Het beroep had betrekking op het bestemmingsplan ”Eerste partiële herziening Westerblokker 1981”, dat voorziet in de bouw van maximaal 18 appartementen gericht op zelfstandige bewoning door ouderen op het voormalige Van der Maat-terrein (Westerblokker 58).

In eerste instantie had de Voorzitter van de Afdeling het bestemmingsplan naar aanleiding van de beroepen voorlopig buiten werking gesteld. De Voorzitter had vragen ten aanzien van de bouwmassa en de passendheid van de nieuwe woningen binnen de bestaande lintbebouwing van de Westerblokker.
Bij de uiteindelijke behandeling van de beroepen kwam de Afdeling tot de conclusie dat een appartementencomplex binnen de contouren zoals die in het bestemmingsplan zijn vastgelegd, ruimtelijk gezien aanvaardbaar is.

Door deze uitspraak kan de eigenaar van het terrein verder gaan met de ontwikkeling van het gebied zoals vastgesteld in het bestemmingsplan.