Spannende zomerkampen over geschiedenis

ingevoerd op 29-7-2004

Jongeren die niet van gamen of voetballen houden en ook niet persé naar het buitenland hoeven, kunnen reizen door de tijd!



De Nederlandse Jeugdbond voor Geschiedenis (NJBG) organiseert ieder jaar spannende zomerkampen in het teken van geschiedenis en archeologie.



Tijdens een zomerkamp ben je één of twee weken met leeftijdsgenoten bezig met het ontdekken van de wereld die historie en archeologie heet. Tijdreizen met dagexcursies naar steden en musea, leven zoals in de prehistorie in een heuse IJzertijd nederzetting, meehelpen bij een archeologische opgraving en leren hoe dat precies moet, internationaal kunst en cultuur snuiven, dat zijn elementen uit de legendarische zomerkampen van de NJBG, al 45 jaar de enige voor en door jongeren.


Altijd al willen weten hoe het is om archeoloog te zijn? Of ben je een echte schatgraver?



Er zijn nog enkele plekken op de archeologische instructiezomerkampen voor 12 t/m 15 jaar

en 16+ in Veldhoven!

· - data 12 t/m 15 jaar: zondag 1 t/m zaterdag 7 augustus 2004
· -- data 16 +: zondag 8 t/m zaterdag 14 augustus 2004












Letterlijk reizen door de tijd kan ook!

7 t/m 12 jarigen kunnen in de week van 9 t/m 13 augustus 2004 elke dag een ander tijdperk onder de loep nemen. Zo zijn er excursies naar:

§ - de prehistorie
§ - de Romeinse tijd
§ - de Middeleeuwen
§ - de Nieuwe Tijd










En wil je écht beleven hoe het er in de prehistorie aan toe ging? Kom dan een weekje leven zoals toen!



Terug naar de oertijd, slapen op stro in een IJzertijd boerderij, hout hakken, broodbakken, dieren verzorgen, geen tv of stromend water en nog veel meer spannende dingen.

§ - 9 t/m 12 jaar: 2 t/m 6 augustus 2004

§ --- 12 t/m 15 jaar : 1 t/m 7 augustus 2004





Gezelligheid, genieten van kunst en cultuur, het beleven van historie en geschiedenis, ‘hard werken’ als Indiana Jones, prehistorische boer of nuchtere archeoloog, het kan al 45 jaar bij de NJBG.

Bekwame vrijwilligers bezorgen iedere leeftijdsgroep (9 t/m 12 jaar, 12 t/m 15 en 16+) een onvergetelijke vakantie, waar je vaak vrienden voor het leven ontmoet. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: vanaf € 55,- ben je al vier dagen op excursie en voor €180,- ben je twee weken ‘all in’ onder de pannen!

Vraag de brochure aan via 070 374 65 98 of info@njbg.nl of gebruik het formulier op www.njbg.nl.