Rechter: ”Slechte belangenafweging Gemeente Hoorn”

Autovrij Rode Steen krijgt kritiek van rechter

Is de Rode Steen over enige tijd weer toegankelijk voor auto’s? Wordt de Gemeente Hoorn op de vingers getikt door de rechter?

De kans is groot want in een kort geding dat door omwonenden en ondernemers was aangevraagd, waren de opmerkingen van bestuursrechter Zijp zeer kritisch: ”Als ik het besluit van de gemeente lees, moet ik vaststellen dat een concrete belangenafweging ontbreekt.”
Bij de verdediging van het besluit voor een autovrij plein verwees de gemeente bij de rechtbank naar de vier jaar oude Nota Verkeer en Parkeren.
Advocaat Loomans die namens enige tientallen bezwaarmakers optrad, maakte de rechter duidelijk dat er in vier jaar al veel is veranderd en bereikt. De doelstelling (20 % minder verkeer) is volgens hem al bereikt en daarom kan de verouderde Nota geen aanleiding zijn voor de recente ingrijpende afsluiting.

Volgende week doet de bestuursrechter uitspraak over wat volgens velen inmiddels een ”Dode Steen” is. Gezien de kritische opmerkingen van de rechter en de vele bezwaren lijkt de kans groot dat de Gemeente Hoorn terug wordt gefloten.

Reacties
Reactie: (Mike)
25-10-2004, 20:54
Helemaal goed zo, want die paaltjes bevielen mij voor geen meter. Ik vind het altijd wel leuk om daar even langs te rijden in de zomer.

Reactie: (Jeroen)
2-8-2004, 13:18
Ik vind het helemaal niet ’dood’ geworden.
De terrassen zitten vol, er wordt volop gewandeld en (veilig!) gefietst.
Of zijn er mensen die de doelloos rondjes rijdende jongelui met golfjes & boomboxen missen? Of anders de te grote, roetende vrachtauto’s terwijl je zit te eten?
Wat mij betreft mag het wel weer open hoor maar dat is een persoonlijk belang; het is stukken drukker geworden op het Achterom :-(

Reactie: (redactie)
30-7-2004, 09:21
Wat is uw mening?

Moet de Rode Steen autovrij blijven?

Plaats hier uw reactie.