Twee kinderen omgekomen bij ernstige aanrijding

ingevoerd op 30-7-2004



Zijdewind -Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur, zijn twee jonge kinderen (leeftijd en personalia niet bekend) bij een ernstig verkeersongeval op de Provincialeweg N241 om het leven gekomen. Een derde kind en vier volwassenen raakten ernstig gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Amsterdam, Alkmaar en Hoorn.


De personenauto met daarin twee vrouwen en de drie kinderen reed over de N241, komende uit de richting van het Verlaat. De bestuurster van deze auto zag te laat dat drie auto’s voor haar op de rijbaan stilstonden. Dit gebeurde omdat de voorste van deze auto’s linksaf een erf van een woning op wilde rijden. De vrouw botste op de laatste van de drie auto’s. Deze auto belandde door de aanrijding in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder van deze auto kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en bleef ongedeerd.

De auto met de vijf inzittenden raakte na de aanrijding in een slip en kwam hierdoor op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier werd de personenauto in de flank aangereden door een vrachtauto die uit de richting Schagen kwam. De vrachtauto belandde door de klap eveneens in de sloot naast de rijbaan. De bestuurder en een vrouwelijke passagier raakten bekneld in het wrak. Zij zijn door de brandweer bevrijd. De man en vrouw zijn met onbekend letsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Twee van de drie kinderen in de personenauto raakten zo zwaar gewond dat zij terplaatse zijn overleden. Het derde kind is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Naar dit ziekenhuis werd ook één van de vrouwen overgebracht. De andere vrouw werd naar het ziekenhuis in Hoorn vervoerd. Beiden zijn met onbekend letsel opgenomen.



Ter plaatse werd medische assistentie door de bemanning van zes ambulances en een traumahelikopter. De rijbaan van de N241 is gedurende ruim drie uur afgesloten geweest voor alle verkeer.