Hoornse binnenstad nog minder bereikbaar

Parkeren op Nieuwe Wal onmogelijk

De Hoornse binnenstad staat van zaterdag 7 t/m maandag 16 augustus 2004 in het teken van de kermis. Niet iedereen is daar even blij mee aangezien de kermis ook de nodige overlast geeft. Behalve geluidsoverlast voor bewoners en winkeliers is er ook het fenomeen bereikbaarheid en parkeren. Nieuw dit jaar is dat de Gemeente nog meer de nadruk legt op veiligheid en volgens sommigen slaat Hoorn daarbij een beetje door. Zo moet er niet alleen 5 meter ruimte tussen alle kermis-attracties en bebouwing zijn, ook tussen de woonwagens van de kermislui is 5 meter afstand verplicht. Dit betekent dat niet alleen het Pelmolenpad gebruikt wordt voor stalling van kermiswagens en -caravans, maar ook parkeerterrein De Nieuwe Wal. Dit relatief nieuwe parkeerterrein bij het Julianapark was aangelegd om de oostkant van het centrum en de havens van adequate parkeerplekken te voorzien. Maar ruim 2 weken lang kan er geen toerist of bezoeker parkeren en ook medewerkers van bedrijven in de binnenstad of haven niet. Dit zorgt voor veel gemor bij gebruikers van de binnenstad. Zo zijn er instellingen als musea die in hun folder (op verzoek van de gemeente) naar parkeerterrein De Nieuwe Wal verwijzen, maar waar dus nu, midden in het hoogseizoen, niemand kan parkeren. Steeds meer inwoners van Hoorn vragen zich af of de prachtige binnenstads-kermis op deze wijze niet te veel eist van het stadje aan het IJsselmeer.

Hieronder kunt u reageren!

Reacties
Reactie: (www.afsluiting.tk)
8-8-2004, 22:54
Kijk ook even op www.afsluiting.tk en reageer.

Reactie: (Theo)
5-8-2004, 11:35
De kermis hoort bij Hoorn. De woonwagens staan al jaren geparkeerd op diverse plaatsen op de diverse parkeerplaatsen. De laatste jaren heeft de gemeente haar best gedaan parkeerplaatsen te vermeerderen. Wat ook gelukt is: Nieuwe Wal, Jeudje, Lambert Meliszweg, Het Park,...
Als een klein deel daarvan ingenomen wordt door de woonwagens van de mooiste kermis van Nederland, welke Horinees hoor je daar over klagen. Dan komt de Horinees toch op de fiets en de buitenpoorters met de trein. Of moet de Hoornse Kermis een broedplaats worden voor buitenpoorters?

Reactie: (redactie)
4-8-2004, 20:33
Hier een reactie op de opmerking van 2-8 over langzame opbouw van Hoorngids.

Zoals jullie hebben kunnen zien is Hoorngids enkele weken geleden een beetje veranderd: Er staan meer foto’s op, in de rechterkolom zijn de laatste berichten te zien, de archieffunctie werkt weer, er kan gereageerd worden op berichten, etc.
Dit alles is mogelijk dankzij een samenwerking met Standaardsite. Dankzij hun redactie-systeem zijn berichten makkelijker te publiceren en worden ze ook direct zichtbaar op onze zustersite www.rondjehoorn.nl.

Overigens wordt de snelheid binnenkort hoger als een nieuwe server is geplaatst!

Redactie Hoorngids

Reactie: (Jeroen2)
4-8-2004, 01:07
Onzin, die Kermis hoort erbij. En de Gemeente doet zijn best om bezoekers goed te laten parkeren. En weet je wat het voordeel is: je mag weer langs de Roode Steen met de auto. Gemeente heeft het proces verloren. En terecht! Je kan de stad niet compleet blokkeren.

Reactie: (WIllem)
2-8-2004, 14:49
waarom is hoorngids zo langzaam met inladen tegenwoordig? dit terwijl ik gewoon in het bezit ben van een snelle internetverbinding...

Reactie: (Jeroen)
2-8-2004, 13:11
Lijkt me beter om de kermiswagens en -caravans wat verder buiten de stad te zetten en de exploitanten een parkeervergunning of een fiets te geven.

Reactie: (redactie)
2-8-2004, 12:47
Moeten we de extra overlast van de Kermis accepteren?
Of zijn er grenzen?

Reageer hier.