Opening van Speelparadijs Ballorig nog onbekend

ingevoerd op 28-7-2009

Veel inwoners van Hoorn zijn benieuwd wanneer de stad weer een overdekt kinderspeelparadijs heeft. De redactie van Hoorngids.nl merkt dat aan de zoekwoorden bij onze statistieken, maar ook het bedrijf Ballorig meldt dat er veel gevraagd wordt wanneer men de deuren opent. Na de onverwachte sluiting van Hokus Pokus (najaar 2008) missen veel mensen een overdekte speelplek in onze regio. Het niet altijd mooie zomerweer speelt daarbij zeker een rol.

Een woordvoerder van Kinderspeelparadij Ballorig laat weten nog niet te kunnen zeggen wanneer men open kan. ”Dit zal hoogstwaarschijnlijk na de bouwvak-vakantie worden aangezien er nog een aantal nooddeuren en een brandsluis geplaatst moeten worden.” Ballorig vestigt zich in de voormalige kart-hal aan de Zwaagdijk, vlakbij winkelcentrum De Korenbloem.

Het was de bedoeling dat Hokus Pokus na de snelle sluitig op het RunhoppingCentre aan de Van Aalstweg naar de hal aan de Zwaagdijk zou verhuizen. Maar de eigenaresse wilde niet melden waarom deze plannen uiteindelijk niet door gingen. Vervolgens kwam het landelijk operende bedrijf Ballorig in beeld dat reeds zo’n 25 kinderspeelparadijzen in ons land runt.

Een woordvoerder van Ballorig meldt ons: ”Ik weet dat veel mensen in Hoorn en omstreken willen weten wanneer wij open zullen gaan. Ik krijg hier zelf ook veel reacties via de site. Maar helaas kan ik nog niemand vertellen wanneer wij open zullen gaan.”

In Hoorn kan in ieder geval uitgebreid gespeeld worden op SPEELDAG NL. Dit is een groot en gratis evenement op zondag 20 september 2009 waarbij de hele binnenstad van Hoorn wordt omgetoverd tot een paradijs voor kinderen. Kijk voor meer info alvast op:

Reacties
Reactie: (Jan Koelemeij)
30-7-2009, 09:18
Insider:
Ik zeg toch niet dat het aan de Gemeente ligt?
Waarom zou er in Heerhugowaard wel markt zijn voor een bioscoop en een disco en in Hoorn niet?
En het lijkt me dat Ballorig ook zo snel mogelijk wil starten, want nu kost het alleen maar.
Ik vraag me alleen af waarom het altijd zo lang moet duren.

Reactie: (redactie)
29-7-2009, 22:07
Beste insider,
Wilt u voortaan met een bestaand emailadres een bericht plaatsen! Anders is de redactie genoodzaakt berichten te verwijderen.
Overigens lijkt u inderdaad een insider...

Reactie: (the insider)
29-7-2009, 21:50
op de nogal negatieve opmerking van jan koelemeij is enige verduidelijking nodig. de ontwikkeling van de discotheek en bioscoop is overgelaten aan marktwerking en ondernemerschap. kennelijk is er geen markt voor, zijn de risico’s te groot of een combinatie van beiden. het is nou eenmaal geen gemeentelijke taak om een bioscoop of discotheek te runnen...dus kijk naar de HOF voor een ondernemer die het wil ondernemen...

Reactie: (kermit de kikker)
29-7-2009, 16:57
vraag het ton maar die zal het wel verpesten zoals die andere vijf jaren :D

Reactie: (Jan Koelemeij)
29-7-2009, 09:07
Wordt dit na de discotheek en bioscoop het volgende jarenlang durende project waar maar niks van terecht komt?