In september handbiken door West-Friesland

ingevoerd op 3-8-2004

In september kunnen handbikers in West-Friesland terecht voor een tweetal tochten door het prachtige landschap dat deze regio in Noord-Holland te bieden heeft. Op zondag 5 september organiseert Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn ‘Westfriesland on Wheels’ en een week later kunnen de handbikers deelnemen aan een Sport Activiteitenfietstocht van Sportservice West-Friesland-West. Een ideale voorbereiding voor de deelnemers aan de Dam tot Damloop, die op 19 september aanstaande plaats vindt.

Westfriesland on Wheels
Sinds 1999 organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met Stichting Sportief West-Friesland de tocht op wieltjes. Deze tocht voor skaters en skeeleraars staat vanaf 2000 ook open voor handbikers. De tocht bestaat uit twee edities, waarvan de eerste 13 juni jongstleden heeft plaatsgevonden. Vijf handbikers hebben toen mogen genieten van al het moois dat West-Friesland-West te bieden heeft. De komende editie op 5 september, wanneer we nog meer deelnemers verwachten, zal de sporters voeren door West-Friesland-Oost.

Het evenement staat bekend om zijn mooi uitgezette parcours dat volledig over geasfalteerde wegen gaat. Het parcours is niet verkeersvrij, maar verkeersregelaars begeleiden de deelnemers, zodat de veiligheid toch gewaarborgd is. Het Sportcomplex Holenweg, vanwaar wordt gestart en waar ook de finish ligt, is in 2002 gerenoveerd. Er ligt nu een prachtig vlak asfaltlint. Bij het complex zijn kleedruimtes en een kantine aanwezig. Speciaal voor het aangepast sporten is het terrein drempelvrij en is er een invalidentoilet aanwezig.

De deelnemers van Westfriesland on Wheels kunnen vanaf 10.00 uur inschrijven bij het gebouw van de H.R.T.C. (Hoornse Ren en Tourclub) op het sportcomplex aan de Holenweg 14d in Hoorn. Het complex bevindt zich naast Zwembad De Waterhoorn. Om 11.15 uur zal het startschot voor de handbikers vallen. De deelnemers mogen de tocht geheel op eigen tempo rijden. Langs de route staan posten waar men een welverdiende pauze kan nemen en tevens zijn stempelkaart kan laten afstempelen. Bij de finish, eveneens op de Holenweg, is er douchegelegenheid en bestaat de mogelijkheid om na te genieten in de kantine of op de buitenterrassen. De kosten voor deelname bedragen t/m 15 jaar € 5 en vanaf 16 jaar € 7. Voor meer informatie, surf naar www.westfrieslandonwheels.nl of bel naar het Sportopbouwwerk, tel: 0229-259450.