Bromfietsers in Julianapark in overtreding

ingevoerd op 4-8-2004

Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden in het Julianapark die speciaal gericht was op bromfietsen. Tijdens deze controle werden zeven bromfietser bekeurd omdat zij geen helm droegen. Twee bestuurders werden geverbaliseerd omdat zij niet in het bezit waren van een bromfietscertificaat. Twee bromfietsers hadden geen verzekering voor de bromfiets afgesloten. Eén bromfiets werd uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek. Tot slot was er een bromfietser die bewust een verkeerde geboortedatum opgaf omdat hij nog geen 16 jaar bleek te zijn.

Reacties
Reactie: (Karel B)
11-8-2004, 23:31
In mijn bericht van 11-8-2004 23:19
had i.p.v. Uiterst indiscreet,
-niet integer- moeten staan
(het was al laat)

Reactie: (Karel)
11-8-2004, 23:19
Goed dat de brommers aangepakt worden, maar wanneer worden eindelijk de asociale hondenbezitters eens (ECHT) aangepakt in Hoorn?
Het niet aanlijnen en laten schijten overal waar de hondenbezitters dat wensen te doen, ten koste van wandelaars, fietsers joggers, kinder -speelplaatsen, enz., is aan de orde van de dag en de politie doet niets, die gaat fietsers die een stukje over de stoep fietsen bekeuren. Er is ontelbare ergernis en woede, er zijn 30.000 hondenbeten per jaar in Ned. + een dode. Ik denk niet dat er zoveel gewonden vallen door fietsers die een persoon aanrijden op de stoep.
Er was laatst een slappe ’aktie’ door de ’reinigingspolitie’ opgezet (wat maarliefst 3 maanden duurde!) Deze flutaktie bestond uit het rijden van 1 ritje door straten met de meest opvallende gele auto die er is, en op tijden dat de meeste honden al waren uitgelaten nl ’s morgens om ± 10.30 uur. En als zij toch -ongewenst- een onaangeleinde hond troffen, dan kreeg de eigenaar een tweede waarschuwing. (de eerste waarschuwing kreeg men middels een folder via de hondenbelasting) (Uiterst indiscreet. Rokers en niet rokers beide te vriend willen houden binnen 1 kamer dat gaat niet)
Zullen we de bekeuringen voor door het rode licht rijden ook omzetten tot twee waarschuwingen maar dan wel slechts binnen 3 maanden daarna gaan we er vanuit dat iederen niet meer door rood zal rijden.
Hondenbezitters zijn niet anders gewend dan de regels te overtreden, en als er geklaagd wordt dan trekken deze personen fel van leer. In discussie gaan met deze personen heeft geen zin is mijn ervaring.
Laat ook je bezwaar blijken door de gemeente te over spoelen met klacht-brieven!
laat de honden tereur stoppen!

Reactie: (jansen)
9-8-2004, 06:38
Bromfietsen in een park ???
In beslag nemen en openbaar verbranden die scooters